Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan (τούρκος πρωθυπουργός) – Καλεί την κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια για να προσελκυστούν επενδύσεις

Erdogan (τούρκος πρωθυπουργός) – Καλεί την κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια για να προσελκυστούν επενδύσεις
Το υψηλό επιτόκιο είναι ο λόγος για τον οποίο η οικονομία της χώρας συνεχίζει να συναντά προβλήματα, σημειώνει

Κριτική στην κεντρική τράπεζα της χώρας σχετικά με τα υψηλά επιτόκια άσκησε ο τούρκος πρωθυπουργός, Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος την κάλεσε σήμερα να προχωρήσει σε μείωσή τους προκειμένου να προσελκυσθούν περισσότερες επενδύσεις στη χώρα.
«Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν ώστε οι επενδύσεις να αυξηθούν. Δεν είμαστε μια κυβέρνηση που πιστεύουμε ότι η χώρα αναπτύσσεται με ζεστό χρήμα», τόνισε σε ομιλία του σε συνάντηση μελών του κόμματός του.
Παράλληλα, την επέκρινε ότι ότι χάνει συνεχώς τους στόχους για τον πληθωρισμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Καταφέρατε ποτέ να πετύχετε τους στόχους για τον πληθωρισμό που έχετε ανακοινώσει μέχρι τώρα; Δεν μπορέσατε».
Μάλιστα, σημείωσε ότι το υψηλό επιτόκιο είναι ο λόγος για τον οποίο η οικονομία της χώρας συνεχίζει να συναντά προβλήματα και ότι ο υψηλός πληθωρισμός είναι μια συνέπεια αυτού και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει οτιδήποτε είναι αναγκαίο για να ενθαρρύνει τις επενδύσεις και η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να λάβει περισσότερο σοβαρές αποφάσεις για τη μείωση των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης