Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Παραμένουν στο Αφγανιστάν 9.800 Αμερικανοί στρατιώτες μέχρι το 2015

ΗΠΑ - Παραμένουν στο Αφγανιστάν 9.800 Αμερικανοί στρατιώτες μέχρι το 2015
Ως το τέλος του 2016 η αμερικανική παρουσία στη χώρα θα περιορίζεται σε μια κανονική εκπροσώπηση σε επίπεδο πρεσβείας όπως και στο Ιράκ
Την παραμονή 9.800 Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν μετά τον τερματισμό της μάχιμης αποστολής των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα στα τέλη του έτους αναμένεται να ανακοινώσει ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.
Ο αριθμός αυτός προέκυψε μετά τις συζητήσεις που είχε ο Μπαράκ Ομπάμα με Αμερικανούς διοικητές κατά την επίσκεψή του στην αεροπορική βάση Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν την Κυριακή.
Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι αντίθετα με την άρνηση του Χαμίντ Καρζάι ο νέος Αφγανός πρόεδρος θα υπογράψει τη διμερή συμφωνία ασφαλείας την οποία επιθυμεί ο Ομπάμα προτού οι ΗΠΑ συμφωνήσουν να αφήσουν στο Αφγανιστάν στρατεύματα, τα οποία θα συνδράμουν στην εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων και θα διεξάγουν αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.
Βάσει του σεναρίου που σχεδιάζει ο Μπαράκ Ομπάμα οι 9.800 στρατιώτες θα παραμείνουν στο Αφγανιστάν για ένα χρόνο και στη συνέχεια, στο τέλος του 2015, ο αριθμός τους θα μειωθεί στο μισό, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Ως το τέλος του 2016 η αμερικανική παρουσία στη χώρα θα περιορίζεται σε μια κανονική εκπροσώπηση σε επίπεδο πρεσβείας, όπως έγινε και στο Ιράκ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε την Τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Χαμίντ Καρζάι για να τον ενημερώσει σχετικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης