Τελευταία Νέα
Διεθνή

Istat – Η ύφεση στην Ιταλία τελείωσε – Αλλά η ανάπτυξη δεν έχει ακόμα αρχίσει

tags :
Istat – Η ύφεση στην Ιταλία τελείωσε – Αλλά η ανάπτυξη δεν έχει ακόμα αρχίσει
Πρόβλεψη για ανάπτυξη 0,6% της ιταλικής οικονομίας το 2014
Η οικονομική ύφεση στην Ιταλία φαίνεται να έχει τελειώσει αλλά ακόμα δεν έχει αρχίσει η ανάπτυξη είναι το συμπέρασμα της έκθεσης που παρουσίασε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Ιταλίας, Istat.
Η Istat προβλέπει ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 0,6% το 2014, κατά 1% το 2015 και κατά 1,5% το 2016.
Επιπλέον αναφέρει ότι από το 2007 έως το 2013, η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών στην Ιταλία συρρικνώθηκε κατά 10,4%, αν και αναφέρει ως θετικό μήνυμα το γεγονός ότι το 2013 η συνολική αποταμίευση αυξήθηκε κατά υ 9,8%.
Όσον αφορά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, η Istat υπογραμμίζει ότι «τα τελευταία χρόνια, κατάφεραν να διατηρήσουν τον μέσο όρο μηνιαίας κατανάλωσης μόνον οι συνταξιούχοι, λόγω των σχετικά ασφαλών, σταθερών εισοδημάτων τους» ενώ τονίζει ότι κύριο «μελανό σημείο» είναι το ποσοστό των ανέργων.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, τα άτομα χωρίς εργασία, που ψάχνουν νέα απασχόληση, αλλά και οι πολίτες, οι οποίοι δεν αναζητούν πλέον νέα εργασία, ανέρχονται, συνολικά, σε 6.300.000.
Η Istat αναφέρει ότι στο 45% των ιταλικών οικογενειών εργάζεται -στην παρούσα φάση- ένα μόνον μέλος τους, ενώ εκτιμά ότι για την ουσιαστική αύξηση της απασχόλησης θα ήταν αναγκαία μέτρα και κίνητρα συνολικού ύψους τουλάχιστον 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης