Τελευταία Νέα
Διεθνή

L. Linde (διοικητής της Τράπεζας Ισπανίας) – Σταδιακή και βιώσιμη η ανάκαμψη της ισπανικής οικονομίας

L. Linde (διοικητής της Τράπεζας Ισπανίας) – Σταδιακή και βιώσιμη η ανάκαμψη της ισπανικής οικονομίας
Αποτέλεσμα της διόρθωσης των συσσωρευμένων ανισορροπιών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων
Τη σταδιακή και βιωσιμη ανάκαμψη της ισπανικής οικονομίας υπογράμμισε ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, Luis Linde, τονίζοντας ότι είναι αποτέλεσμα της διόρθωσης των συσσωρευμένων ανισορροπιών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έλαβαν χώρα.
«Για πρώτη φορά, έπειτα από πολλά χρόνια κρίσης, αρχίζουμε να διακρίνουμε την πιθανότητα μιας σταδιακής και βιώσιμης ανάκαμψης της ισπανικής οικονομίας», σημείωσε κατά την έναρξη του ετήσιου φόρουμ του γενικού συμβουλίου οικονομολόγων ο διοικητής της Τράπεζας της Ισπανίας.
Πρόσθεσε δε, ότι «η πρόοδο που έχει επιτευθχεί στην ισπανική οικονομία επιτρέπει την ελπίδα στο εγγύς μέλλον να παγιωθεί το πρότυπο της σταδιακής ανάκαμψης σε ένα πλαίσιο μεγαλύτερης εμπιστοσύνης, προοδευτικής ανακούφισης των οικονομικών εντάσεων και σταδιακής βελτίωσης στην αγορά εργασίας».
Όπως επισήμανε, είναι σημαντικό να συνεχιστεί η διαδικασία της εξισορρόπησης που ακολουθεί η ισπανική οικονομία και πρόσθεσε ότι η επιτυχία των ακολουθούμενων μέτρων είναι βασική για να είναι πιθανή μια βιώσιμη ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα.
Παράλληλα, τόνισε ότι εκτιμάται ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί και μάλιστα θα είναι στο μέσο όρο της ευρωζώνης, κάτι που θα επιτρέψει στη συνέχιση της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, στην οποία βασίζεται η ενδυνάμωση της ανάκαμψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης