Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενώπιον «σκληρών» διλημμάτων η Angela Merkel – Πονοκέφαλος για την Καγκελάριο ο… Juncker και η επιλογή του Γερμανού Επιτρόπου

Ενώπιον «σκληρών» διλημμάτων η Angela Merkel – Πονοκέφαλος για την Καγκελάριο ο… Juncker και η επιλογή του Γερμανού Επιτρόπου
Δύσκολες ισορροπίες για τον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας
Ενώπιον κρίσιμων διλημμάτων βρίσκεται η Angela Merkel, με την επιλογή του προέδρου της Κομισιόν να συνιστά τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για την Καγκελάριο της Γερμανίας.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η Angela Merkel καλείται να αποφασίσει εάν θα στηρίξει ή όχι τον J.C. Juncker για την προεδρία της Κομισιόν.
Εάν δεν τον στηρίξει, τότε θα υπάρχει έντονη γκρίνια στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Εάν τον στηρίξει, τότε θα φέρει αναστάτωση στους Ευρωπαίους εταίρους.
«Το πρόβλημα για τη Merkel είναι πιο σύνθετο με πολλές άγνωστες παραμέτρους που θα πρέπει να συνυπολογίσει: την επιλογή προσώπων στις άλλες θέσεις ευθύνης της ΕΕ και τον κυβερνητικό της εταίρο, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, που αύξησε για πρώτη φορά το ποσοστό του σε ευρωπαϊκές εκλογές και ζητά τώρα να εξαργυρώσει την επιτυχία του και την εξασφάλιση συναινετικού κλίματος με τους ευρωπαίους εταίρους της» επισημαίνει χαρακτηριστικά, το Deutsche Welle.
Στο συμβούλιο κορυφής ο Cameron, γνωστός για την αρνητική του στάση στο πρόσωπο Juncker, αναζήτησε υποστηρικτές. Η απόφαση θα ληφθεί τελικά με ενισχυμένη πλειοψηφία και όχι με ομοφωνία, αλλά εάν η πλάστιγγα γύρει σε άλλον υποψήφιο, τότε η Merkel θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει οριστικά την υποψηφιότητα Juncker, αναφέρει παράλληλα, το γερμανικό μέσο.
Ένα δεύτερο δίλημμα για την Angela Merkel συνιστά και η επιλογή του Γερμανού Επιτρόπου στην Ε.Ε. Αναμφισβήτητα, ο κυβερνητικός εταίρος της A. Merkel, το σοσιαλδημοκρατικό SPD, θα επιζητήσει έναν Επίτροπο από το δικό του πολιτικό χώρα, δεδομένης μάλιστα, και της αποτυχίας του Martin Schulz να διεκδικήσει με αξιώσεις την προεδρία της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης