Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juan Carlos (βασιλιάς της Ισπανίας) – Μια νέα γενιά αξιώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο – Θέλω το καλύτερο για την Ισπανία

Juan Carlos (βασιλιάς της Ισπανίας) – Μια νέα γενιά αξιώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο – Θέλω το καλύτερο για την Ισπανία
Ο πρίγκιπας της Αστούριας, Φελίπε, διαθέτει την ωριμότητα αλλά και τη σοβαρότητα για να αναλάβει τον νέο ρόλο, σημείωσε
Με τις λέξεις «μια νέα γενιά αξιώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο» ο βασιλιάς της Ισπανίας, Juan Carlos, ανακοίνωσε την παραίτησή του από τον βασιλικό θώκο υπέρ του γιου του, πρίγκιπα της Αστούριας, Φελίπε.
Όπως επισήμανε, «θέλω το καλύτερο για την Ισπανία, στην οποία αφιέρωσα ολόκληρη τη ζωή μου» και πρόσθεσε ότι «φυλάω και θα φυλάω πάντα αυτή την χώρα στην καρδιά μου».
Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον λαό της Ισπανίας ενών αναφερόμενος στον πρίγκιπα της Αστούριας Φελίπε σημείωσε ότι διαθέτει την ωριμότητα, αλλά και τη σοβαρότητα να αναλάβει αυτόν τον ρόλο και πρόσθεσε ότι ενσαρκώνει τη σταθερότητα για τη χώρα.
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός της χώρας συγκάλεσε για αύριο έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς για την αλλαγή στον βασιλικό θρόνο θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.
Εν τω μεταξύ, τα κόμματα της Ισπανίας Ενωμένη Αριστερά, «Equo» και «Podemos» (Μπορούμε), με αφορμή την παραίτηση του βασιλιά ζήτησαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το πολίτευμα της χώρας.
Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η BNP Paribas σημειώνει ότι η αλλαγή σκυτάλης στον βασιλικό θρόνο θα μπορούσε να έχει μεγάλες επιπτώσεις στην πολιτική δυναμική της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης