Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο μικροσκόπιο της Fitch οι τουρκικές τράπεζες που είναι θυγατρικές ξένων τραπεζών - Ισχυρότερη η Finansbank, μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις

Στο μικροσκόπιο της Fitch οι τουρκικές τράπεζες που είναι θυγατρικές ξένων τραπεζών - Ισχυρότερη η Finansbank, μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις
Η μητρική της, η Εθνική, μπορεί να μην είναι σε θέση να της χορηγήσει πρόσθετα κεφάλαια, αν αυτό απαιτηθεί
Ισχυρότερη τουρκική τράπεζα - από εκείνες που αποτελούν θυγατρικές ξένων τραπεζών - είναι η Finansbank, θυγατρική της Εθνικής.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, παρακολουθώντας την πορεία των τουρκικών τραπεζών που βρίσκονται στην κατοχή ξένων τραπεζών.
Όπως υποστηρίζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, οι τουρκικές τράπεζες - που αποτελούν θυγατρικές ξένων τραπεζών - είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που ελλοχεύουν από δυσμενές λειτουργικό περιβάλλον της Τουρκίας.
Μεταξύ αυτών, από πλευράς κεφαλαιακής επάρκειας, ισχυρότερη αναδεικνύεται η Finansbank. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, εξηγεί η Fitch, καθώς η μητρική της, η Εθνική, μπορεί να μην είναι σε θέση να της χορηγήσει πρόσθετα κεφάλαια, αν αυτό απαιτηθεί.
Στην έκθεση της Fitch γίνεται αναφορά στις εξής τουρκικές τράπεζες, που είναι θυγατρικές ξένων τραπεζών:
- Finansbank
- Turk Ekonomi Bankasi
- Denizbank
- ING Bank
Από τις τράπεζες αυτές, η Finansbank κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο από πλευράς δικτύου, με ποσοστό 4,2% στο σύνολο των καταθέσεων.
Να σημειωθεί εδώ πως όλες οι ανωτέρω τράπεζες λαμβάνουν αξιολόγηση BBB από τη Fitch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης