Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal - Aν η δράση της ΕΚΤ δεν είναι επιθετική, το πρόβλημα του πληθωρισμού θα καταστεί πραγματικός εφιάλτης

Wall Street Journal - Aν η δράση της ΕΚΤ δεν είναι επιθετική, το πρόβλημα του πληθωρισμού θα καταστεί πραγματικός εφιάλτης
Τα βλέμματα όλων στρέφονται στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ
Περισσότερο έτοιμη από ποτέ, προκειμένου να αναλάβει πρόσθετη δράση, είναι η ΕΚΤ, καθώς ο αδύναμος πληθωρισμός αποτελεί πλέον σοβαρό πρόβλημα για το σύνολο της Ευρώπης.
Όπως αναλύει σε νέο δημοσίευμά της η Wall Street Journal, οι ενδείξεις πως οι χαμηλές πτήσεις του πληθωρισμού υπονομεύουν την ανάπτυξη της Ευρωζώνης ολοένα και αυξάνονται.
Τα βλέμματα όλων στρέφονται στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ, αφού είναι βέβαιο πως θα υπάρξει δράση στη μάχη για τη συγκράτηση του πληθωρισμού, μετά από αρκετούς μήνες καθυστέρησης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες Τρίτη, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 0,5%, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα τεσσάρων ετών. Το ποσοστό του 0,5% απέχει πάρα πολύ από τον στόχο της ΕΚΤ για πληθωρισμό στο 2%.
"Πλέον υπάρχει πραγματική ανάγκη για επιθετική δράση από την πλευρά της ΕΚΤ", υποστηρίζουν οι οικονομολόγοι της RBC Capital Markets.
"Όσο πιο χαμηλά κινείται ο πληθωρισμός, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για χώρες όπως η Ιταλία ή η Ισπανία να μειώσουν τα επίπεδα του χρέους τους", σχολιάζουν οι αναλυτές του βρετανικού think tank (δεξαμενή σκέψης), Centre for European Reform (CER).







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης