Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bάλλει κατά της Βρετανίας ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Michel Rocard - Φύγετε από την ΕΕ, προτού καταστρέψετε τα πάντα!

Bάλλει κατά της Βρετανίας ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Michel Rocard - Φύγετε από την ΕΕ, προτού καταστρέψετε τα πάντα!
Κάποτε το να είσαι Βρετανός ήταν συνώνυμο με την κομψότητα...
Κατά μέτωπον επίθεση εξαπολύει στη Μ. Βρετανία ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Michel Rocard!
Ένθερμος υποστηρικτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Rocard κατηγόρησε τη Βρετανία ότι εντάχθηκε στην ΕΕ μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα εμπορικά της συμφέροντα. Ταυτόχρονα την κάλεσε να φύγει προτού προκαλέσει κι άλλες ζημιές.
Τα σχόλια του 83χρονου Rocard διατυπώνονται την ώρα που η Βρετανία απειλεί με έξοδο από το Ευρωπαϊκή Ένωση, αν τελικώς ο J. C. Juncker αναλάβει την προεδρία της Κομισιόν.
"Ανάμεσα σε εσάς και σε εμάς, τους ηπειρωτικούς Ευρωπαίους, υπάρχει μια διαφωνία που γίνεται απειλητική. Η Ευρώπη πεθαίνει από αυτή τη διαφωνία", γράφει ο πρώην Γάλλος πρωθυπουργός σε σχόλιό του στη Le Monde.
Ο Rocard κατηγόρησε ευθέως τον Βρετανό πρωθυπουργό D. Cameron ότι "προσποιείται" πως θέλει να εγκαταλείψει την ΕΕ και ότι προκαλεί αναταραχή για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των βρετανικών τραπεζών. "Φύγετε λοιπόν, πριν καταστρέψετε τα πάντα", γράφει. "Κάποτε το να είσαι Βρετανός ήταν συνώνυμο με την κομψότητα. Ας ανοικοδομήσουμε την Ευρώπη. Ανακτήστε την κομψότητά σας και θα ανακτήσετε και την εκτίμησή μας", καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης