Τελευταία Νέα
Διεθνή

M. Rocard (πρ. γάλλος πρωθυπουργός) – Καλεί τη Βρετανία να εγκαταλείψει την Ε.Ε. – Τη θεωρεί υπεύθυνη για την αποδυνάμωση του ευρώ

M. Rocard (πρ. γάλλος πρωθυπουργός) – Καλεί τη Βρετανία να εγκαταλείψει την Ε.Ε. – Τη θεωρεί υπεύθυνη για την αποδυνάμωση του ευρώ
Την κατηγορεί ότι έχει εν μέρει ευθύνες για την καταστροφή της Ευρώπης, κάτι που καταδείχθηκε από τις πρόσφατες ευρωεκλογές
Επίθεση στη Βρετανία εξαπέλυσε ο πρώην γάλλος πρωθυπουργός, Michel Rocard, επί προεδρίας Μιτεράν, καλώντας την εμμέσως πλην σαφώς να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, θεωρώντας την εν μέρει υπεύθυνη για την καταστροφή της, αλλά και την αποδυνάμωση του ευρώ.
Χαρακτηριστική είναι η φράση που χρησιμοποίησε ο πρώην γάλλος πρωθυπουργός, «Φίλοι Άγγλοι, βγείτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μην την αφήνετε να πεθάνει», κατηγορώντας τη Βρετανία ότι ποτέ δεν πίστεψε στο ευρωπαϊκό όραμα, μένοντας πάντα αποστασιοποιημένη.
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δεν σας αρέσει η Ευρώπη και είναι κατανοητό, είναι δικαίωμά σας. Παρ' όλα αυτά γίνατε μέλη της Ένωσης εδώ και 42 χρόνια».
Παράλληλα, με αφορμή και τις πρόσφατες ευρωεκλογές τόνισε ότι η Ευρώπη πεθαίνει, κάτι που όπως είπε επιβεβαιώνεται από τις τελευταίες εκλογές.
Για το γεγονός αυτό επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες στη Βρετανία, τονίζοντας ότι συνέβαλε αποφασιστικά στην αποδυνάμωση του κοινού νομίσματος.
Παράλληλα, την κατηγορεί ότι ήταν η χώρα που εισήγαγε την αντίληψη περί προτεραιότητας του εθνικού συμφέροντος έναντι του κοινού ευρωπαϊκού, μια αντίληψη που μεταδόθηκε και στα υπόλοιπα κράτη-μέλη.
Επίσης, καλεί τη Βρετανία να αναγνωρίσει και να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί, αλλά και να πάψει να υποσκάπτει την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης