Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση με τον Snowden στη Μόσχα ζητούν Γερμανοί βουλευτές που ερευνούν το θέμα των παρακολουθήσεων από τις ΗΠΑ

Συνάντηση με τον Snowden στη Μόσχα ζητούν Γερμανοί βουλευτές που ερευνούν το θέμα των παρακολουθήσεων από τις ΗΠΑ
Eνοχλημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ
Συνάντηση με τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν στις αρχές Ιουλίου στη Μόσχα ζήτησε η κοινοβουλευτική επιτροπή που ερευνά το θέμα των παρακολουθήσεων στη Γερμανία.
Το αίτημα αυτό υποβλήθηκε μία ημέρα αφότου η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι ξεκινά ξεχωριστή έρευνα για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ.
Η κοινοβουλευτική επιτροπή συστάθηκε για να ερευνήσει τις δραστηριότητας της NSA στη χώρα, όμως δεν συμφωνούσε για το αν έπρεπε να προσκληθεί ο Σνόουντεν στο Βερολίνο για να καταθέσει.
Οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού», των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ψήφισαν τελικά υπέρ μιας "ανεπίσημης συζήτησης" με τον πρώην τεχνικό σύμβουλο της NSA, όχι στο Βερολίνο, αλλά στη Ρωσία, όπου έχει βρει άσυλο ο Σνόουντεν. Η "συζήτηση" αυτή θα πρέπει να γίνει πριν κλείσει το κοινοβούλιο για τις θερινές διακοπές, στις 5 Ιουλίου.
Ωστόσο η Ουάσινγκτον εμφανίζεται ενοχλημένη από το γεγονός ότι η Γερμανία συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης