Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mersch (EKT) – Τα ABS εξυπηρετούν το στόχο της σταθερότητας των τιμών

tags :
Mersch (EKT) – Τα ABS εξυπηρετούν το στόχο της σταθερότητας των τιμών
Πρέπει να ενισχυθεί η διαφάνεια και η συνοχή των δομών των ABS
Την άποψη ότι μια αναβίωση της αγοράς για τα ABS (Asset Backed Securities - εγγυημένοι τίτλοι με στοιχεία ενεργητικού) στην Ευρώπη θα εξυπηρετήσει το στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την επίτευξη του στόχου της σταθερότητας των τιμών εξέφρασε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Yves Mersch.
«Τα ABS βοηθούν τους πόρους από τους τραπεζικούς και μη τραπεζικούς επενδυτές να φτάσουν στην πραγματική οικονομία. Μέσω της τόνωσης της περαιτέρω δημιουργίας πιστώσεων, η οποία με τη σειρά της τροφοδοτεί τις τιμές καταναλωτή, υποστηρίζεται η μετάδοση της νομισματικής πολιτικής και εκπληρώνεται η εντολή της ΕΚΤ» υποστήριξε ο Mersch, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η εξέλιξη είναι ευεργετική για οποιοδήποτε στάδιο του οικονομικού κύκλου και ιδίως «σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και χαμηλού πληθωρισμού, όπως είναι το σημερινό».
Επιπλέον, ο Mersch ζήτησε τα ABS να γίνουν περισσότερο διαφανή.
«Πιστεύω ότι οι όποιες προσπάθειες προκειμένου να ενισχυθεί η διαφάνεια και η συνοχή των δομών των ABS θα μπορούσαν να παρέχουν μεγαλύτερη άνεση στους επενδυτές, οι οποίοι διστάζουν να κάνουν το βήμα προς αυτά τα εργαλεία» υποστήριξε ο Mersch.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης