Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία – Προειδοποιητικό μήνυμα προς τον Erdogan να μη διχάσει με τις ομιλίες του στη Βιέννη

Αυστρία – Προειδοποιητικό μήνυμα προς τον Erdogan να μη διχάσει με τις ομιλίες του στη Βιέννη
Eν αναμονή της επίσκεψης του στη χώρα στις 19 Ιουνίου
Σαφή προειδοποίηση προς τον τούρκο πρωθυπουργό, Tayip Erdogan, να μη διχάσει την κοινωνία κατά τις ομιλίες του σε τουρκικό ακροατήριο στη Βιέννη απηύθυνε ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών.
Ο τούρκος πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τη Βιέννη στις 19-20 Ιουνίου.
«Προειδοποιώ κατηγορηματικά τον πρωθυπουργό Erdogan ότι δεν επιτρέπεται να προκαλέσει διχασμό στην αυστριακή κοινωνία, διότι η ενσωμάτωση είναι ένα λεπτό και μερικές φορές δύσκολο ζήτημα και μια λάθος ομιλία μπορεί να μας ρίξει πίσω και να δηλητηριάσει το κλίμα» τονίζει ο αυστριακός υπουργός Σεμπάστιαν Κουρτς σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Österreich.
Σημειώνεται ότι Erdogan θα βρεθεί ανεπίσημα στη Βιέννη έπειτα από πρόσκληση της προσκείμενης στο κόμμα του οργάνωσης «Ένωση Ευρωπαίων-Τούρκων Δημοκρατών» για να μιλήσει σε εκδήλωση για τον εορτασμό της δεκάτης επετείου από την ίδρυσή της.
Δεν προβλέπεται να συναντηθεί ούτε με τον αυστριακό ομοσπονδιακό πρόεδρο Χάιντς Φίσερ ούτε με τον καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, οι οποίοι θα απουσιάζουν αυτό το διήμερο από την αυστριακή πρωτεύουσα.
Στη συνέντευξή του ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει τη «μεγάλη ευθύνη» που έχει ως πρωθυπουργός ο Erdogan παρατηρώντας πως εάν αυτός εκφωνήσει μια θετική ομιλία και αναφερθεί σε σωστά ζητήματα - «εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας και αφοσίωση απέναντι στην Αυστρία» - τότε αυτό θα βοηθήσει και κάτι τέτοιο προσδοκά ο ίδιος από τον τούρκο πρωθυπουργό.
«Αν όμως πράξει το αντίθετο, όπως συνέβη στη Γερμανία, τότε θα βλάψει όχι μόνον το δικό μας πληθυσμό αλλά, προπάντων, τους Τούρκους μετανάστες» προειδοποιεί με σαφήνεια ο Σεμπάστιαν Κουρτς, προσθέτοντας πως φυσικά και είναι καλό να είναι κάποιος πολύγλωσσος, μόνον που ο Ερντογάν δεν θα πρέπει να προτάξει αυτά που χωρίζουν και με τον τρόπο αυτό να επιδεινώσει το κλίμα.
Μετά την Αυστρία ο Erdogan θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου είναι προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλίας, F. Hollande.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης