Τελευταία Νέα
Διεθνή

Li Keqiang (κινέζος πρωθυπουργός) – Θα επιτευχθεί ο στόχος για ανάπτυξη 7,5% της κινεζικής οικονομίας το 2014

Li Keqiang (κινέζος πρωθυπουργός) – Θα επιτευχθεί ο στόχος για ανάπτυξη 7,5% της κινεζικής οικονομίας το 2014
Είμαστε έτοιμοι να αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, σημείωσε
Αισιόδοξος ότι η Κίνα θα επιτύχει το στόχο που έχει θέσει για ανάπτυξη 7,5% το 2014 εμφανίστηκε σήμερα, Δευτέρα, ο κινέζος πρωθυπουργός Li Keqiang, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναπροσαρμόσει την πολιτική της προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
Σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα «The Times» εν όψει της επίσκεψής του στο Λονδίνο, ο κινέζος πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η επιβράδυνση που καταγράφεται στην ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμού είναι φυσιολογική και όχι πρόβλημα.
«Η οικονομία της Κίνας χρειάζεται να αναπτυχθεί με έναν κατάλληλο ρυθμό, ο οποίος εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί περί το 7,5% αυτό το έτος», σημειώνει και προσθέτει ότι «είναι πιο αργός ο ρυθμός σε σχέση με το παρελθόν, αυτό όμως είναι φυσιολογικό».
«Πέραν μιας αξιοσημείωτης πτωτικής πίεσης, η κινεζική οικονομία κινείται με σταθερούς ρυθμούς. Θα συνεχίσουμε να προχωράμε σε μέτρα προσαρμογής όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «είμαστε καλά προετοιμασμένοι για να αποτρέψουμε διάφορους κινδύνους και είμαστε σίγουροι ότι θα επιτύχουμε τον στόχο ανάπτυξης για φέτος».
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, τον Απρίλιο η οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα θα μπορούσε να επιβραδυνθεί στο 7,3% το δεύτερο τρίμηνο του έτους από το μίνιμουμ των 18 ετών του 7,4% το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ για το σύνολο του 2014 η ανάπτυξη θα μπορούσε να διαμορφωθεί στο 7,3%, τον ασθενέστερο ρυθμό τα τελευταία 24 χρόνια.
Σύμφωνα με αναλυτές, η κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει πτώση της ανάπτυξης στο 7%, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε μεγαλύτερες απώλειες θέσεων εργασίας, ενώ θα απειλούσε και την κοινωνική σταθερότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης