Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oettinger (Eπίτροπος Ενέργειας) - «Ψιλοπράγματα» το κόστος διάσωσης της Ελλάδας... μπροστά στην Ουκρανία

Oettinger (Eπίτροπος Ενέργειας) - «Ψιλοπράγματα» το κόστος διάσωσης της Ελλάδας... μπροστά στην Ουκρανία
Aπό την άλλη το κόστος ενός εμφυλίου πολέμου θα είναι ασυγκρίτως υψηλότερο
«Ψιλοπράγματα» χαρακτήρισε το κόστος του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας σε σύγκριση με τις ανάγκες που αντιμετωπίζει η Ουκρανία, η οποία βρίσκεται στο χείλος μιας βαθύτατης πολιτικής και οικονομικής κρίσης ο Επίτροπος Ενέργειας Günther Oettinger  αφού ανακοινώθηκε ότι διακόπτονται οι παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην Ουκρανία.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να βοηθήσει την Ουκρανία, μια χώρα 45 εκατομμυρίων κατοίκων, η Ελλάδα δεν ήταν παρά ψιλοπράγματα σε σύγκριση μ' αυτό.
«Αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα σ' ένα καλοκαίρι. Θα χρειαστεί μια βοήθεια ύψους δισεκατομμυρίων, με τη συμμετοχή των φορολογουμένων και των ψηφοφόρων μας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των ΗΠΑ, του Καναδά και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», είπε ο Επίτροπος από την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.
«Όμως εάν δεν είμαστε έτοιμοι να της παράσχουμε βοήθεια, το κόστος ενός εμφυλίου πολέμου και η διάσπαση μιας τόσο μεγάλης χώρας θα είναι ασυγκρίτως υψηλότερο», προειδοποίησε ο Oettinger.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία αποφάσισε σήμερα να διακόψει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ουκρανία μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών για την αποπληρωμή του χρέους της δεύτερης.
Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την Ευρώπη και να επιδεινώσει τη χειρότερη κρίση που ζει η ήπειρος μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης