Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σιγή ιχθύος» κρατά η Merkel για την διεκδίκηση της θέσης του Trichet

tags :
«Σιγή ιχθύος» κρατά η Merkel για την διεκδίκηση της θέσης του Trichet
Ο εκλεκτός των Ευρωπαίων για την διαδοχή του Jean-Claude Trichet, φαίνεται να είναι ο Mario Draghi, καθώς ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας αποτελεί το φαβορί για να αναλάβει τα σκήπτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ωστόσο, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας και συνεργάτες του Wolfgang Schaeuble αμφισβητούν τα προσόντα του.
Είναι, επομένως, ξεκάθαρες οι στάσεις και οι επιλογές κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων, το πρόσωπο, όμως, που θα καθορίσει την τελική απόφαση – η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel – είναι λιγότερο σαφής. Καθώς πλησιάζει η προθεσμία του Ιουνίου και η Ευρώπη θα κληθεί να διορίσει κάποιον στη θέση του Jean-Claude Trichet, η καριέρα του Draghi και η μοίρα της ΕΚΤ έχουν εμπλακεί σε πολιτικές αναλύσεις.
Μετά την παραίτηση του Axel Weber από την διεκδίκηση της ηγεσίας της ΕΚΤ παραιτήθηκε εν μέσω ανησυχίας για την αντίρρηση που έφερε για την αγορά ομολόγων της Τράπεζας, μειώνοντας τις πιθανότητες του. «Είναι λογικό για την Merkel να παραμείνει σιωπηλή προς το παρόν, για το αν υπάρχει ή όχι το ενδεχόμενο γερμανικής υποψηφιότητας. Θα φανερώσει τα κρυμμένα χαρτιά της μόνο όταν χρειαστεί», δήλωσε ο Lars Feld, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Freiburg και Σύμβουλος της κυβέρνησης Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης