Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία - Συνελήφθησαν μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας του Erdogan στο πλαίσιο έρευνας για τις υποκλοπές

Τουρκία - Συνελήφθησαν μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας του Erdogan στο πλαίσιο έρευνας για τις υποκλοπές
Οι συλληφθέντες θεωρείται ότι είχαν κρύψει συσκευές εγγραφής, στο γραφείο και το επίσημο όχημα του Πρωθυπουργού
Oι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν την Τρίτη στη σύλληψη τουλάχιστον έντεκα αξιωματικών της αστυνομίας στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών που στόχευαν τον πρωθυπουργό Tayip Erdogan.
Οι συλληφθέντες θεωρείται ότι είχαν κρύψει συσκευές εγγραφής, στο γραφείο και το επίσημο όχημα του επικεφαλής της κυβέρνησης, διευκρίνισε το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN- Turk.
Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται πρώην υπεύθυνοι της ειδικής μονάδας της αστυνομίας που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του Erdogan
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε αποκαλύψει το Δεκέμβριο του 2012 ότι μικρόφωνα είχαν ανακαλυφθεί στο γραφείο και την κατοικία του.
Ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας, που κυβερνά την χώρα από το 2003, είχε βρεθεί στο επίκεντρο τον περασμένο Δεκέμβριο ενός πρωτοφανούς σκανδάλου διαφθοράς, κατά τη διάρκεια του οποίου οι διάλογοι με τις ιδιωτικές συνομιλίες του είχαν διαρρεύσει στο Διαδίκτυο.
Οι Βρυξέλλες προτρέπουν την κυβέρνηση της Άγκυρας να αποκλιμακώσει την πολιτική ένταση
Εν τω μεταξύ, ο τούρκος ανέφερε ότι το κόμμα του, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης δεν θα αποκαλύψει το όνομα του υποψηφίου του για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 10 και 24 Αυγούστου, το οποίο εκτός απροόπτου θα είναι το δικό του, πριν από τα τέλη του μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης