Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oli Rehn: Η Φινλανδία πρέπει να συμφωνήσει στην οικονομική στήριξη της Πορτογαλίας

Oli Rehn: Η Φινλανδία πρέπει να συμφωνήσει στην οικονομική στήριξη της Πορτογαλίας
Η Φινλανδία δεν πρέπει να παρεμποδίσει το πακέτο διάσωσης προς την Πορτογαλία, τόνισε ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Όλι Ρεν, ο οποίος και κάλεσε τους Φινλανδούς αξιωματούχους να θετική στάση για την οικονομική στήριξη της Πορτογαλίας στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 16 Μαΐου.
Η συνάντηση μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο, ωστόσο, θα μπορούσε να αποδειχθεί δύσκολη, διότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει πάρει ακόμα την ψήφο εμπιστοσύνης,  ύστερα από τις κοινοβουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής.
«Η δημοκρατία και το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να τηρούνται», δήλωσε ο Όλι Ρεν, ο οποίος κατάγεται από τη Φινλανδία, και πρόσθεσε πως «παράλληλα με αυτό, η ευρωζώνη θα πρέπει να είναι σε θέση να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις που θα εμποδίσουν να πτωχεύσει η Πορτογαλία».
Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη να πάρει τις σχετικές αποφάσεις το φινλανδικό κοινοβούλιο το αργότερο μέχρι τις 25 Μαΐου, έτσι ώστε ο μηχανισμός διάσωσης να είναι έτοιμος εγκαίρως για τη συγκέντρωση κεφαλαίων από τις αγορές.
Υπενθυμίζεται, ότι οι Φινλανδοί ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη στα πλάνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποστηρίξει το σχέδιο διάσωσης της Πορτογαλίας από τη χρεοκοπία εξαιτίας του δημοσιονομικού της χρέους, ωθώντας το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών σε κρίσιμο ρόλο στο νέο κοινοβούλιο, που προέκυψε από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής και πιθανότητα και σε συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης