Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρατό στο Ιράκ στέλνουν οι ΗΠΑ - Στη Βαγδάτη ομάδα 300 στρατιωτικών «συμβούλων» - Πιέσεις στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

tags :
Στρατό στο Ιράκ στέλνουν οι ΗΠΑ - Στη Βαγδάτη ομάδα 300 στρατιωτικών «συμβούλων» - Πιέσεις στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
«Θα βοηθήσουμε τον ιρακινό στρατό, πραγματοποιώντας στοχευμένες επιθέσεις»
Στοχευμένες επιθέσεις στο Ιράκ προανήγγειλε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, ανακοινώνοντας παράλληλα, την αποστολή 300 στρατιωτών στη Βαγδάτη.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε πως οι ΗΠΑ θα αναλάβουν στοχευμένη δράση, προκειμένου να ενισχύσουν τον ιρακινό στρατό, στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών.
«Θα βοηθήσουμε τον ιρακινό στρατό, πραγματοποιώντας στοχευμένες επιθέσεις, εάν και όταν κριθεί αναγκαίο» τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, προανήγγειλε την αποστολή 300 στρατιωτικών συμβούλων στη Βαγδάτη, προκειμένου να συνδράμουν τον ιρακινό στρατό.
«Οι Αμερικανικές δυνάμεις δεν επιστρέφουν στο Ιράκ για να πολεμήσουν» διευκρίνισε εν συνεχεία.
Επίσης, ο B. Obama κατέστη πιθανή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, J. Kerry στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Να σημειωθεί πως οι ισλαμιστές αντάρτες βρίσκονται αρκετά κοντά στην πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη, με τις ιρακινές δυνάμεις να αδυνατούν να σταματήσουν την επέλασή τους.
H είδηση της επιστροφής - μικρής έστω ομάδας - Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ επηρέασε αρνητικά το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης