Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fabius (ΥΠΕΞ Γαλλίας) – Να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ιράκ

tags :
Fabius (ΥΠΕΞ Γαλλίας) – Να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ιράκ
Σημαντικός ο κίνδυνος οι τρομοκράτες να αναλάβουν τον έλεγχο σε μια πετρελαιοπαραγωγό χώρο
Την ανάγκη να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ιράκ, με ή χωρίς τη συμμετοχή του νυν πρωθυπουργού Nouri Maliki εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Laurent Fabius.
«Χρειάζεται μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Με ή χωρίς τον Maliki. Η κατάσταση στο Ιράκ είναι εξαιρετικά σοβαρή. Για να αντιμετωπισθούν τρομοκρατικές ομάδες χρειάζεται εθνική ενότητα» τόνισε ο Fabius σε δηλώσεις του στο BFM-RMC
«Όχι μόνο ο Maliki δεν θέλησε ποτέ να συμμαχήσει με τις σουνιτικές φυλές, αλλά τις έχει καταδιώξει κατά πολύ ατυχή τρόπο» τόνισε ο Fabius, ο οποίος υπογράμμισε πως «είναι η πρώτη φορά που μία τρομοκρατική οργάνωση απειλεί να αναλάβει τον έλεγχο σε ένα πετρελαιοπαραγωγό κράτος...αυτό αποτελεί σημαντικό κίνδυνο»
«Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο το Ιράκ θα εκραγεί, όχι μόνο το Ιράκ θα περάσει δια πυρός και σιδήρου, αλλά και ότι ολόκληρη η περιοχή και εξ αντανακλάσεως η Ευρώπη και ο κόσμος θα πληγούν» σημείωσε ο Fabius.
Ερωτηθείς για το ενεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας υποστήριξε ότι είναι πιθανό εάν ζητηθεί από ένα ενωμένο Ιράκ.
«Η Γαλλία μπορεί να συμμετέχει υπό την διπλή προϋπόθεση ότι το Ιράκ θα το ζητήσει και ότι θα εγκριθεί από τον ΟΗΕ» είπε ο Fabius, αναφέροντας ότι αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν σε καμία περίπτωση σήμερα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης