Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περιοδεία του βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε στο εξωτερικό – Πρώτος σταθμός το Βατικανό

Περιοδεία του βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε στο εξωτερικό – Πρώτος σταθμός το Βατικανό
Θα επισκεφθεί Γαλλία, Πορτογαλία και Μαρόκο
Περιοδεία στο εξωτερικό θα πραγματοποιήσει προσεχώς ο νέος βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε Στ' με τη βασίλισσα Λετίθια, με πρώτο σταθμό το Βατικανό.
Εν συνεχεία θα επισκεφθεί τις γειτονικές στην Ισπανία χώρες Γαλλία, Πορτογαλία και Μαρόκο, σύμφωνα με τον ισπανό υπουργό Εξωτερικών, Γκαρθία-Μαργκάγιο.
Παράλληλα, προγραμματίζεται περιοδεία και στο εσωτερικό της Ισπανίας.
«Ο βασιλιάς και η βασίλισσα έχουν βεβαρημένο πρόγραμμα όσον αφορά το διεθνές επίπεδο, με το Βατικανό στην πρώτη θέση», ανέφερε, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τις ημερομηνίες του ταξιδιού.
Επισήμανε ακόμη ότι τον Σεπτέμβριο ο Φελίπε θα μετάσχει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και πρόσθεσε ότι θα παρουσιάσει τη διεθνή πολιτική της Ισπανίας και θα επιδιώξει τη στήριξη στην υποψηφιότητα της Ισπανίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2015-2016.
Η Ισπανία, σημειωτέον, ανταγωνίζεται με τη Νέα Ζηλανδία και την Τουρκία για μια μη μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Στη Νέα Υόρκη ο νέος βασιλιάς θα συναντηθεί για πρώτη φορά και με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος του έστειλε την Πέμπτη συγχαρητήριο τηλεγράφημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης