Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nowotny (ΕΚΤ) - Τα επιτόκια δεν πρόκειται να αυξηθούν πριν από το 2016 - Η ΕΚΤ θέλει να αποτρέψει την κρίση, όπως το 1930

Nowotny (ΕΚΤ) - Τα επιτόκια δεν πρόκειται να αυξηθούν πριν από το 2016 - Η ΕΚΤ θέλει να αποτρέψει την κρίση, όπως το 1930
Τα επιτόκια θα αυξηθούν, όταν θα υπάρχουν καθαρές ενδείξεις ανάκαμψης, πάνω από το 2%
Τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κάποια στιγμή θα αυξηθούν... αυτό όμως δεν θα γίνει πριν από το 2016.
Αυτό τoνίζει σε συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα Austria’s Krone, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Ewald Nowotny, με τον τίτλο "Η ΕΚΤ θέλει να αποτρέψει την κρίση όπως το 1930".
Στην συνέντευξη του ο κ. Nowotny τονίζει ότι η ΕΚΤ είναι απίθανο να αυξήσει τα επιτόκια της της πριν από το 2016 όταν η οικονομία της ευρωζώνης θα αρχίσει να ανακάπτει.
"Τα επιτόκια θα αυξηθούν, όταν θα υπάρχουν καθαρές ενδείξεις ανάκαμψης, πάνω από το 2%... αυτό όμως υπό τα σημερινά δεδομένα και τις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες, δεν μπορεί να γίνει πριν από 2016", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σε μία αδύναμη οικονομία και σε μια περιόδο με αυξανόμενη ανεργία είναι καθήκον της ΕΚΤ να δημιουργήσει κίνητρα για επενδύσεις, οι οποίες θα τονώσουν την οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης", τονίζει ο κ.  Ewald Nowotny.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης