Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε 9 εκατ. βαρέλια ημερησίως υπολογίζεται η ανάγκη άντλησης πετρελαίου από τη Σ. Αραβία

Σε 9 εκατ. βαρέλια ημερησίως υπολογίζεται η ανάγκη άντλησης πετρελαίου από τη Σ. Αραβία
Τουλάχιστον 9 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως για τα επόμενα χρόνια, υπολογίζεται πως πρέπει να αντλεί η Σαουδική Αραβία, η οποία αναζητά τρόπους για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση, σύμφωνα με έκθεση της Petroleum Intelligence Weekly.
Η αύξηση της ζήτησης πετρελαίου λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης στην Κίνα, την Ινδία και τη Μέση Ανατολή ξεπέρασε τις προσδοκίες του Ριάντ. Η Σαουδική Αραβία προβλέπει να ανέλθει σε υψηλότερα επίπεδα η μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη κατανάλωση πετρελαίου, από όσο είχε αρχικά προβλεφθεί. «Αναμένεται ότι η Σαουδική Αραβία θα πρέπει να θέσει ως ημερήσιο στόχο παραγωγής πετρελαίου τα 9 εκατ. βαρέλια ή και περισσότερα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.
Υπενθυμίζεται ότι, ο υπουργός Πετρελαίου της μεγαλύτερης εξαγωγού πετρελαίου χώρας, Ali al-Naimi, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι η παραγωγή πετρελαίου τον Απρίλιο ενδέχεται να αυξηθεί σε σχέση με τον Μάρτιο, όταν η Σαουδική Αραβία άντλησε 8.292.000 βαρέλια πετρελαίου.
Η μερική διακοπή εφοδιασμού πετρελαίου από τη Λιβύη, λόγω των κοινωνικοπολιτικών αναταράξεων στη χώρα, η απειλή για περαιτέρω περικοπές στον εφοδιασμό πετρελαίου από την πολιτική αναταραχή σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, καθώς και η ισχυρή αύξηση της ζήτησης πετρελαίου, ώθησαν τις τιμές του πετρελαίου σε υψηλά 2,5 ετών. Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ ξεπέρασε τα 172 δολάρια ανά βαρέλι, η υψηλότερη τιμή από τον Αύγουστο του 2008, ενώ το πετρελαίου άγγιξε τα 113,46 δολάρια ανά βαρέλι, νωρίτερα αυτό το μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης