Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να χρησιμοποιηθεί το γουάν στη μάχη κατά του πληθωρισμού προτείνουν Κινέζοι ακαδημαϊκοί

Να χρησιμοποιηθεί το γουάν στη μάχη κατά του πληθωρισμού προτείνουν Κινέζοι ακαδημαϊκοί
Το γουάν, το εθνικό νόμισμα της Κίνας, πρέπει να χρησιμοποιήσει η χώρα, απαντούν δύο Κινέζοι ερευνητές στις κλήσεις της κυβέρνησης για προτάσεις τρόπων αντιμετώπισης του πληθωρισμού, που άγγιξε υψηλό 32 μηνών το Μάρτιο.
«Η ανατίμηση του γουάν θα βοηθήσει την Κίνα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον εισαγόμενο πληθωρισμό», δήλωσε ο Ba Shusong, ερευνητής του για το Κρατικού Κέντρου Ανάπτυξης και Έρευνας στη Σαγκάη. Παράλληλα, ο Wang Yong, καθηγητής στο training center της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι πρέπει να επιτρέψουν την άνοδο του εθνικού νομίσματος και να διευρύνουν τις συναλλαγές με ένα "κατάλληλο margin" κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Οι δύο πανεπιστημιακοί εντάσσονται στον αυξανόμενο αριθμό των Κινέζων αξιωματούχων και των ακαδημαϊκών που επισήμαναν αυτό το μήνα πώς το γουάν μπορεί να βοηθήσει στις προσπάθειες συγκράτησης του πληθωρισμού που απειλεί την κοινωνική σταθερότητα.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Wen Jiabao δήλωσε ότι η συναλλαγματική ισοτιμία ενδέχεται να παίξει ρόλο στην προσπάθεια να «τιθασεύσει» η κυβέρνηση τις τιμές, ενώ ο αναπληρωτής Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Hu Xiaolian, τόνισε πως η ευελιξία του γουάν θα μετριάσει την πίεση του πληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης