Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπόγειο τείχος γύρω από τους αντιδραστήρες κατασκευάζει η Tepco

Υπόγειο τείχος γύρω από τους αντιδραστήρες κατασκευάζει η Tepco
Υπόγειο τείχος γύρω από τους αντιδραστήρες που έχουν υποστεί ζημιές σχεδιάζει να κατασκευάσει η Τepco για ν΄αποτρέψει τη διαρροή μολυσμένου νερού στη φύση, μεταδίδουν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.
Σε βάθος 15 μέτρων θα χρειαστεί να σκάψουν για να φθάσουν σε στεγανό έδαφος, οι εργάτες της εταιρείας που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, το οποίος βρίσκεται περίπου 250 χλμ. βορειοανατολικά του Τόκιο. Μετά τον ισχυρό σεισμό της 11ης Μαρτίου και το τσουνάμι που ακολούθησε, η Τepco έριξε στον Ειρηνικό ωκεανό 11.500 τόνους ραδιενεργού νερού, που, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, περιείχαν ραδιενέργεια 100 φορές ψηλότερα από τα επιτρεπτά επίπεδα αλλά χωρίς κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να απορρίψουμε αυτό το μολυσμένο νερό στη θάλασσα ως μέτρο ασφαλείας», τόνισε στις αρχές Απριλίου ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο, μετά την μη αποτελεσματική προσπάθεια που έγινε για να σταματήσει η διαρροή ραδιενέργειας με τη χρήση τσιμέντου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης