Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποια είναι η επόμενη τιμή-στόχος του χρυσού που "είδε" τα 1.500 δολ;

tags :
Ποια είναι η επόμενη τιμή-στόχος του χρυσού που
Υψηλότερα τοποθετούνται μέρα με τη μέρα οι τιμές-στόχοι του χρυσού από αναλυτές και traders, όσο το πολύτιμο μέταλλο συνεχίζει με σταθερότητα την ανοδική του πορεία, ως ενα πιο «ασφαλές καταφύγιο».
Πολλά τα σενάρια και διαφορετικές οι απόψεις για την μελλοντική πορεία του πολύτιμου μετάλλου. Ωστόσο, οι συγκλίνουσες ή μη απόψεις των αναλυτών βασίζονται σε τρεις κύριους παράγοντες που υποστηρίζουν τις τιμές: οι φόβοι του πληθωρισμού, τα χαμηλά επιτόκια και το γεγονός ότι ο χρυσός θεωρείται «ασφαλές καταφύγιο», αφού ενισχύεται από «αποσταθεροποιητικά γεγονότα», όπως η δημοσιονομική κρίση της ευρωζώνης, ο σεισμός στην Ιαπωνία και οι πολιτικές αναταραχές στη Βόρεια Αφρική.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη Barclays, η βάση των 1.520 δολαρίων μπορεί να «σπάσει» και η τιμή να ανέλθει στα 1.560 ή και τα 1.600 δολάρια ανά ουγγιά σε τρεις έως έξι μήνες. Υψηλότερα τοποθετείται η τιμή του χρυσού από την εταιρεία ερευνών CheckRisk, που «βλέπει» τον χρυσό στα 1.625 δολάρια ανά ουγγιά στα τέλη του έτους. Νέα δημοσκόπηση σε αναλυτές, μάλιστα, έδειξε πως το πολύτιμο μέταλλο θα κινείται ανοδικά για τα επόμενα 4 χρόνια, αν και με βραδύτερους ρυθμούς, αγγίζοντας τα 1.700 δολάρια ανά ουγκιά το 2015.
Η Capital Economics εκτιμά ότι το μέταλλο θα συνεχίσει να υποστηρίζεται, καθώς «η βραδύτερη παγκόσμια ανάπτυξη και η μείωση του πληθωρισμού σημαίνει ότι η νομισματική πολιτική των ΗΠΑ είναι πολύ πιθανό να παραμείνει χαλαρή, όπως επίσης και των υπόλοιπως ανεπτυγμένων οικονομιών». Στο ίδιο κλίμα και οι απόψεις της HSBC, οι αναλυτές της οποίας θεωρούν, πως οποιαδήποτε περαιτέρω αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου θα υποστηρίξει έμμεσα το χρυσό.
Αλλά το μέλλον μπορεί να είναι διαγράφεται ακόμα πιο λαμπρό για τα πολύτιμα μέταλλα. «Υπάρχει ήδη σημαντική αγοραστική κλήση από τα 1.800 δολάρια και τα 1.900 δολάρια για τις συμβάσεις του Αυγούστου και του Οκτωβρίου», σύμφωνα με τον Mihir Dange, trader και συνιδρυτής της Arbitrage.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης