Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακόμη και από την χρεοκοπημένη Lehman ο Paulson διπλασιάζει τα κεφάλαια του

Ακόμη και από την χρεοκοπημένη Lehman ο Paulson διπλασιάζει τα κεφάλαια του
Για ακόμη μία φορά το hedge fund του John Paulson αναδεικνύεται ως ένα από τα πιο επιτυχημένα «επενδυτικά σχήματα», καθώς δυόμιση περίπου χρόνια μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers που συγκλόνισε τις χρηματαγορές, το fund είναι ανάμεσα σε εκείνα που φαίνεται ότι θα κερδίσουν τα πιο πολλά από αυτήν την εξέλιξη.

Πιο συγκεκριμένα, την ημέρα που η Lehman υπέβαλε την αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα το φθινόπωρο του 2008, το Paulson & Co. απέκτησε 4,2 δις. δολάρια ομολόγων της χρεοκοπημένης επενδυτικής τράπεζας έναντι 10 cents ανάδολάριο ομολόγου. Έκ τοτε, μαζί με άλλες εταιρίες που διακρατούσαν ομόλογα της Lehman ξεκίνησαν έναν δικαστικό αγώνα για την αποζημίωση τους, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν φτάσει οι απαιτήσεις στα 24 cents ανάδολάριο ομολόγων. Εάν ευωδοθεί η  δίκη, το οποίο είναι και το πιθανότερο σενάριο, τότε το hedge fund θα καταφέρει να διπλασιάσει τα κεφάλαια που είχε επενδύσει στην ήδη χρεοκοπημένη Lehman!
Η ομάδα των ομολογιούχων που συμμετέχει το hedge fund του Paulson αποτελείται από 14 επενδυτικά σχήματα, τα οποία κατέχουν ομόλογα αξίας 19,6 δις. δολάρια, 16,1 δις. εκ των οποίων θεωρούνται υψηλής διαβάθμησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης