Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευθεία απειλή για τις ΗΠΑ… η κλιματική αλλαγή! – Στα 35 δισ. δολάρια η ετήσια «ζημιά» τα επόμενα 15 χρόνια

tags :
Ευθεία απειλή για τις ΗΠΑ… η κλιματική αλλαγή! – Στα 35 δισ. δολάρια η ετήσια «ζημιά» τα επόμενα 15 χρόνια
Υπερθέρμανση, αύξηση της θαλάσσιας στάθμης και... ανεμοστρόβιλοι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι
Ευθεία απειλή για την αμερικανική οικονομία αποτελεί η κλιματική αλλαγή, καθώς σύμφωνα με νέα έρευνα, τα επόμενα 15 χρόνια το ετήσιο κόστος των περιβαλλοντικών καταστροφών θα εκτιναχθεί στα 35 δισ. δολάρια!
Ειδικότερα, με έκθεση υπό τον τίτλο «Risky Business: The Economic Risks of Climate Change to the United States», ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Henry Paulson προειδοποιεί πως τα επόμενα 5 με 25 χρόνια η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει δραματικά την αμερικανική οικονομία, αλλάζοντας άρδην το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον.
Η αύξηση της στάθμης της θάλασσας, η ολοένα και πιο συχνή εμφάνιση ανεμοστρόβιλων και καταιγίδων αλλά και η υπερθέρμανση αναμένεται να επιδράσουν αρνητικά στην οικονομική δραστηριότητα των ΗΠΑ.
«Μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, το κόστος από τις περιβαλλοντικές καταστροφές θα εκτιναχθεί στα 35 δισ. δολάρια» αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.
Παράλληλα, η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας - τα επόμενα 25 χρόνια – αναμένεται να επιτείνει τη ζήτηση για ενέργεια αλλά και να επιδεινώσει την κατάσταση της αγροτικής παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης