Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κρίση του ευρώ δεν έχει τελειώσει προειδοποιεί η Καγκελάριος Merkel - Να γίνει χρήση της ευελιξίας του Συμφώνου Σταθερότητας

Η κρίση του ευρώ δεν έχει τελειώσει προειδοποιεί η Καγκελάριος Merkel - Να γίνει χρήση της ευελιξίας του Συμφώνου Σταθερότητας
Η Καγκελάριςο της Γερμανίας χαρακτήρισε την οικονομία της "ατμομηχανή" της Ευρώπης
Η κρίση του ευρώ δεν έχει τελειώσει, προειδοποίησε η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, μιλώντας στην Κάτω Βουλή.
Όπως τόνισε, η κατάσταση στην ευρωζώνη παραμένει εύθραυστη, ενώ χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι κάποιες χώρες συνεχίζουν τις μεταρρυθμίσεις.
Η γερμανική κυβέρνηση εμμένει στην ενιαία θέση της σχετικά με το Σύμφωνο Σταθερότητας, στο οποίο δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές, η Merkel ωστόσο τόνισε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί η ευελιξία του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
"Η γερμανική κυβέρνηση συμφωνεί ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης προσφέρει εξαιρετικές συνθήκες για τον σκοπό αυτόν, με σαφείς περιορισμούς και όρια, από τη μία πλευρά, και πολλά εργαλεία που επιτρέπουν την ευελιξία, από την άλλη", δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη γερμανική βουλή. "Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τα δύο, όπως και κατά το παρελθόν", πρόσθεσε.
Η Merkel εκτιμά ότι το ΑΕΠ της Γερμανίας θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,8% το 2014 και ενδεχομένως 2% το 2015.
Η Γερμανία αποτελεί την «ατμομηχανή» της ανάπτυξης στην Ευρώπη και πυλώνα σταθερότητας, υπογράμμισε η Καγκελάριος.
Όσον αφορά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, η Merkel σημείωσε ότι ο νέος πρόεδρος της χώρας Poroshenko, θα λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και θα ενημερώσει τους ευρωπαίους ηγέτες για τις εξελίξεις.
Όπως τόνισε, έχει σημειωθεί πρόοδος στην ουκρανική κρίση, καθώς έχει κερδίσει έδαφος η διπλωματική οδός, ωστόσο προειδοποίησε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν αποκλείεται να επιστρέψουν «στο τραπέζι».
Παράλληλα, κάλεσε τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin να καταδικάσει την κατάρριψη του ουκρανικού α

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης