Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρ κατά της Λιβύης αποφασίζει να ανοίξει και η Ιταλία - Επίσκεψη Sarkozy στη Ρώμη

tags :
Πυρ κατά της Λιβύης αποφασίζει να ανοίξει και η Ιταλία - Επίσκεψη Sarkozy στη Ρώμη
Πυρ κατά της Λιβύης αποφάσισε να ανοίξει η Ιταλία, η οποία ως τώρα λειτουργούσε μετριοπαθώς επί του θέματος.
Η ιταλική κυβέρνηση τόνισε ότι  θα επιτραπεί στην πολεμική της αεροπορία να βομβαρδίζει επιλεγμένους στρατιωτικούς στόχους στην πρώην ιταλική αποικία.
Συγκεκριμένα, «η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει την επιχειρησιακή ευελιξία των αεροσκαφών της με ενέργειες που θα σημαδεύουν συγκεκριμένους στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος της Λιβύης με σκοπό την προστασία του άμαχου πληθυσμού», σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του Ιταλού Πρωθυπουργού.
Παράλληλα, ο S. Berlusconi επισήμανε πως θα ενημερώσει το βρετανό πρωθυπουργό D. Cameron και το ΓΓ του ΝΑΤΟ σύντομα και πως θα συζητήσει την απόφαση με το γάλλο πρόεδρο Nicolas Sarkozy που επισκέπτεται αύριο την Ιταλία, ο οποίος αναμένεται να δει με θετικό μάτι στην ιταλική απόφαση.
Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στη Ρώμη, έρχεται σε μια περίοδο που οι διμερείς σχέσεις περνούν κρίση, εξαιτίας όχι μόνο του ζητήματος των μεταναστών, αλλά και των προτάσεων δημόσιας εξαγοράς Ιταλικών εταιρειών από Γαλλικές αλλά και της επικριτικής στάσης του Παρισιού απέναντι στην πολιτική της Ρώμης στην κρίση της Λιβύης.
Σημειώενται πως περισσότεροι από 25.000 μετανάστες έχουν φτάσει στην Ιταλία, στον απόηχο των εξελίξεων στον αραβικό κόσμο, προξενώντας ανθρωπιστική κρίση, ενώ η χώρα διαμαρτύρεται ότι έχει αφεθεί μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς την παρουσία της κοινοτικής αλληλεγγύης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης