Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – Συρρίκνωση 2,9% του ΑΕΠ το α' τρίμηνο 2014

tags :
ΗΠΑ – Συρρίκνωση 2,9% του ΑΕΠ το α' τρίμηνο 2014
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τις αρχές του 2009
Με ετήσιο ρυθμό 2,9% συρρικνώθηκε η αμερικανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο του 2014, αντί αρχικών προβλέψεων για 1%, τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τις αρχές του 2009 όταν η μεγάλη ύφεση άρχισε να υποχωρεί.
Η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, η κύρια πηγή οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, υποχώρησε σε 1% από 3%, κυρίως εξαιτίας της μείωσης των δαπανών από τους Αμερικανούς για υγειονομική περίθαλψη και άλλες υπηρεσίες.
Η κυβέρνηση εκτιμούσε ότι η εφαρμογή του Obamacare θα ενίσχυε τις δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, όμως στην πραγματικότητα οι δαπάνες που αφορούν την υγεία μειώθηκαν κατά 6,4 δισ. δολάρια, αντί εκτιμήσεων αύξησής τους κατά 39,9 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πρόσφατα αναθεωρημένα στοιχεία.
Οι καθαρές εξαγωγές μειώθηκαν, επίσης, περισσότερο από το αναμενόμενο, συμβάλλοντας στον περιορισμό του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο.
Επίσης, η αύξηση των αποθεμάτων κινήθηκαν προς τα κάτω, στα 45,9 δισ. δολ. από 51,6 δισ. δολάρια.
Οι τελικές πωλήσεις παραγόμενων αγαθών και υπηρεσιών, εν τω μεταξύ, αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω, ήτοι καταγράφηκε πτώση 1,3% αντί αύξησης 0,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης