Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία – 14 νεκροί και τουλάχιστον 50 τραυματίες από μπαράζ επιθέσεων με όλμους

tags :
Συρία – 14 νεκροί και τουλάχιστον 50 τραυματίες από μπαράζ επιθέσεων με όλμους
H επίθεση έλαβε χώρα στην πόλη Ιντλίμπ, που ελέγχεται από δυνάμεις που πρόσκεινται στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ
Δεκατέσσερις άνθρωπο έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 50 τραυματίστηκαν από μπαράζ επιθέσεων με όλμους στην πόλη Ιντλίμπ, σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η πόλη Ιντλίμπ είναι υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ από την έναρξη των εχθροπραξιών τον Μάρτιο του 2011.
Οι αντάρτες μαχητές, που προσπαθούν να ρίξουν την κυβέρνηση Άσαντ, ελέγχουν τις περιοχές γύρω από την πόλη Ιντλίμπ, που αποτελεί πρωτεύουσαν της επαρχίας στη βορειοδυτική Συρία.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, οι επιθέσεις με τους όλμους έγιναν σε διάφορα τμήματα της πόλης το απόγευμα της Δευτέρας, συμπεριλαμβανομένης της κατοικημένης περιοχής και της αγοράς.
Μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης συγκαταλέγονται και παιδιά.
Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, ωστόσο κρατικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τρομοκράτες, όρο που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις του Άσαντ για να χαρακτηρίσουν τους αντάρτες που θέλουν να ανατρέψουν τον σύρο πρόεδρος.
Παράλληλα, ακτιβιστές ανέφεραν ότι σήμερα έλαβαν χώρα πολλές συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών διαφορετικών φατριών της Συρίας και της Αλ Κάιντα, που μάχονται για τον έλεγχο ενός σημείου διέλευσης στο Ιράκ, στην ανατολική Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης