Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία - Απόλυτα ασφαλείς και εγγυημένες οι τραπεζικές καταθέσεις, διαβεβαιώνει ο πρόεδρος Plevneliev

Βουλγαρία - Απόλυτα ασφαλείς και εγγυημένες οι τραπεζικές καταθέσεις, διαβεβαιώνει ο πρόεδρος Plevneliev
Προσπάθεια καθησυχασμού των πολιτών μετά τον τραπεζικό πανικό
Οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι ασφαλείς και απόλυτα εγγυημένες από το κράτος, διαβεβαίωσε τους πολίτες ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Rosen Plevneliev, σε μήνυμά του το οποίο στήριξε η κεντρική τράπεζα και τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα μετά τον τραπεζικό πανικό που προκλήθηκε στη χώρα.
«Τα χρήματα των πολιτών και των επιχειρήσεων που έχουν επενδυθεί στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Βουλγαρίας είναι ασφαλή και εγγυημένα. Οι τράπεζες θα συνεχίσουν να λειτουργούν υπό το κανονικό καθεστώς» δήλωσε ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου μετά από τέσσερις ώρες και πλέον συνομιλιών με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων, τον υπουργό οικονομίας και τους επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας.
Σημειώνεται ότι μετά τον τραπεζικό πανικό που προκλήθηκε στη Βουλγαρία, η κεντρική τράπεζα κατήγγειλε οργανωμένη επίθεση κατά των τραπεζών, με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας, κίνηση πρωτοφανής.
Η Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας έχει δεσμευθεί ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο προκειμένου να προστατεύσει τις καταθέσεις των πολιτών και χαρακτηρίζει ψευδείς και κακόβουλες φήμες όσα κυκλοφορούν για την κατάσταση των τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης