Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία – Εξετάζεται περαιτέρω μείωση φόρων για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα μέχρι το 2017

tags :
Γαλλία – Εξετάζεται περαιτέρω μείωση φόρων για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα μέχρι το 2017
Η περικοπή στον φόρο εισοδήματος κρίνεται απαραίτητη για να αναζωπυρωθεί η εμπιστοσύνη των νοικοκυριών, σημείωσε ο γάλλος πρωθυπουργός
Περαιτέρω μείωση φόρων εξετάζει η γαλλική κυβέρνηση για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα μέχρι το 2017, σύμφωνα με δηλώσεις του γάλλου πρωθυπουργού, Μανουέλ Βάλς, σε συνέντευξή του σήμερα, Τετάρτη.
Βάσει του προϋπολογισμού του 2015 προβλέπονται περικοπές φόρων για 3,7 εκατ. γάλλους φορολογούμενους, «όμως πρέπει να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μειώσεις μέχρι το 2017», σημείωσε στην εφημερίδα «Les Echos» και πρόσθεσε ότι «συνολικά, οι φόροι θα έπρεπε να υποχωρήσουν για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα».
Η πολιτική που ακολούθησε τα τελευταία δύο χρόνια ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, αυξάνοντας τους φόρους επί των εισοδημάτων και των επιχειρήσεων, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα ελλείμματα και να χρηματοδοτήσει τις δαπάνες, απέτυχε, προκαλώντας παράλληλα τη δυσαρέσκεια των γάλλων πολιτών.
Νωρίτερα φέτος ο πρόεδρος Ολάντ άλλαξε τη στρατηγική του και προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με τον νέο πρωθυπουργό Βαλς να υπόσχεται 50 δισ. ευρώ από περικοπές δαπανών, αλλά και φορολογικές εκπτώσεις για τις επιχειρήσεις.
Επίσης, υποσχέθηκε μείωση των φόρων εισοδήματος, αρχής γενομένης από το επόμενο έτος.
Σύμφωνα με τον γάλλο πρωθυπουργό, η περικοπή στο φόρο εισοδήματος είναι απαραίτητη προκειμένου να αναζωπυρωθεί η εμπιστοσύνη των νοικοκυριών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης