Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία – Απαγόρευση της μπούρκα ζητά το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων μετά την απόφαση στη Γαλλία

Αυστρία – Απαγόρευση της μπούρκα ζητά το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων μετά την απόφαση στη Γαλλία
Θα καταθέσει πρόταση την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή
Να απαγορευθεί και στην Αυστρία η μπούρκα, ο ολόσωμος μανδύας που καλύπτει ακόμη και το πρόσωπο, ζήτησε το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, επικαλούμενο τη χθεσινή σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο.
Μάλιστα, όπως επισήμανε, πρόκειται να καταθέσει πρόταση στην αυστριακή Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.
Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την πρόθεση του κόμματος η αρμόδια γυναικείων θεμάτων του Κόμματος των Ελευθέρων, Κάρμεν Κάρτελγκρουμπερ, επισήμανε ότι σε ευρείς συντηρητικούς κύκλους της ισλαμικής κοινωνίας μεταναστών κυριαρχεί η άποψη πως «οι γυναίκες είναι άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας», προσθέτοντας ότι ένα από τα πολλά εργαλεία της καταπίεσης των γυναικών είναι η μπούρκα.
Σημείωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει κανένας θρησκευτικός εξαναγκασμός στο Ισλάμ που να προβλέπει ένδυμα καθολικής κάλυψης και ως εκ τούτου μια απαγόρευσή του δεν αποτελεί παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας στην Αυστρία.
Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με χθεσινή απόφασή του έκρινε «θεμιτή» την απαγόρευση του ισλαμικού ενδύματος καθολικής κάλυψης στη Γαλλία, απορρίπτοντας την προσφυγή μιας Γαλλίδας η οποία διεκδικούσε το δικαίωμα να φοράει νικάμπ ή μπούρκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης