Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δύο στους τρεις Γάλλους θεωρούν αμερόληπτη τη Δικαιοσύνη απέναντι στο Sarkozy

tags :
Δύο στους τρεις Γάλλους θεωρούν αμερόληπτη τη Δικαιοσύνη απέναντι στο Sarkozy
Πλήγμα στις βλέψεις του για την Προεδρία της Γαλλίας
Δύο στους τρεις Γάλλους υποστηρίζουν πως η Δικαιοσύνη κινήθηκε αμερόληπτα απέναντι στον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας, Nikolas Sarkozy αναφορικά με την κράτηση και την ανάκριση του σχετικά με τις κατηγορίες που τον βαρύνουν περί διαφθοράς.
Η πλειονότητα των Γάλλων εκτιμά ότι η Δικαιοσύνη δεν επεφύλαξε κάποια «ξεχωριστή» μεταχείριση στο Sarkozy, αλλά ότι τον αντιμετώπισε «όπως κάθε πολίτη» στην έρευνα που έχει κινήσει σε βάρος του.
Από την πλευρά του πάντως ο Nikolas Sarkozy υποστήριξε ότι η Δικαιοσύνη χρησιμοποιήθηκε για «πολιτικούς σκοπούς».
Σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοσταθμό Europe 1 και στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1, ο Sarkozy αρνήθηκε ότι διέπραξε κάποια παράνομη πράξη, κατήγγειλε την «πολιτική εκμετάλλευση ενός μέρους του δικαστικού συστήματος» και τόνισε ότι η υπόθεση εναντίον του έχει ως στόχο να βλάψει την φήμη του.
«Είναι φυσιολογικό να βρίσκομαι υπό κράτηση για τόσο πολύ;» αναρωτήθηκε ο Sarkozy προσθέτοντας ότι η κράτησή του προέκυψε «από μία επιθυμία να με ταπεινώσουν».
Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται ότι η πρόσφατη δικαστική περιπέτεια του Sarkozy βάζει τέλος στις βλέψεις του για επιστροφή στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης