Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία - Αίρει μέρος των κυρώσεων που έχει επιβάλει στη Βόρεια Κορέα

Ιαπωνία - Αίρει μέρος των κυρώσεων που έχει επιβάλει στη Βόρεια Κορέα
Αρχίζουν έρευνες για τον εντοπισμό απαχθέντων Ιαπώνων πολιτών
Η Ιαπωνία σχεδιάζει να άρει ορισμένες κυρώσεις, που έχει επιβάλει στη Βόρεια Κορέα, μετά από συνομιλία που πραγματοποίησαν οι δύο χώρες, σχετικά με την απαγωγή Ιαπώνων πολιτών πριν από δεκαετίες.
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, δήλωσε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τα εν λόγω περιστατικά.
Ως αντάλλαγμα για την συνεργασία των δύο πλευρών η Ιαπωνία θα άρει μέρος των κυρώσεων που έχει λάβει, ενώ ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι έχει στόχο «την οριστική λύση» του ζητήματος.
Σύμφωνα με την ιαπωνική κυβέρνηση, πράκτορες της Βόρειας Κορέας απήγαγαν τουλάχιστον 17 Ιάπωνες πολίτες στα τέλη του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980.
Το 2002, η Βόρεια Κορέα παραδέχτηκε τις απαγωγές για πρώτη φορά, αλλά επέτρεψε τον επαναπατρισμό μόνο σε πέντε από τα θύματα, ενώ άγνωστη παραμένει η μοίρα των υπόλοιπων 12.
Η Ιαπωνία δεν προτίθεται, πάντως, να άρει τις κυρώσεις που έχουν προκύψει από ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.
«Η χαλάρωση των κυρώσεων θα συμπέσει με την εγκατάσταση, στη Βόρεια Κορέα, μιας επιτροπής έρευνας για τις απαγωγές, που είναι πιθανό να συμβεί την Παρασκευή», δήλωσε ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου Yoshihide Suga.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης