Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία – Σε επίπεδα προ κρίσης η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο – Διαμορφώθηκε στις 89,3 μονάδες

Ισπανία – Σε επίπεδα προ κρίσης η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο – Διαμορφώθηκε στις 89,3 μονάδες
Ενισχύθηκε κατά 4,4 μονάδες σε σύγκριση με τον Μάιο και κατά 27,5 σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2013
Για τέταρτο συνεχή μήνα ενισχύθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ισπανία τον Ιούνιο, διαμορφούμενη στις 89,3 μονάδες, επίπεδα τα οποία είχε πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και συγκεκριμένα στα μέσα του 2007.
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, που δημοσίευσε σήμερα, Πέμπτη, το Κέντρο Κοινωνιολογικών Ερευνών, ενισχύθηκε κατά 4,4 μονάδες έναντι του Μαΐου, στις 89,3 μονάδες και κατά 27,5 μονάδες έναντι του Ιουνίου του 2013.
Πρόκειται για την τέταρτη συνεχή άνοδο του δείκτη, εξαιτίας των καλύτερων προοπτικών που διαβλέπουν οι καταναλωτές για την κατάσταση, ωστόσο οφείλεται κυρίως στη βελτίωση της εμπιστοσύνης των βραχυπροθεσμων προοπτικών των Ισπανών σχετικά με την εξέλιξη των οικογενειακών προϋπολογισμών και της απασχόλησης.
Ειδικότερα, ο δείκτης της σημερινής κατάστασης βελτιώθηκε κατά 2,2 μονάδες τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, μέχρι τις 74,4 μονάδες, ενώ ο δείκτης προσδοκιών ενισχύθηκε κατά 6,6 μονάδες, στις 104,2.
Σημειώνεται ότι διαμόρφωση του δείκτη πάνω από τις 100 μονάδες σημαίνει θετική αντίληψη της κατάστασης και κάτω από τις 100 μονάδες, αρνητική.
Αν και ο δείκτης προσδοκιών ξεπέρασε το φράγμα των 100 μονάδων, το Κέντρο Κοινωνιολογικών Ευρευνών σημειώνει ότι ο γενικός δείκτης εξακολουθεί να είναι κάτω από αυτό το όριο, στις 74,4 μονάδες, παρά το γεγονός ότι καταγράφει άνοδο για τέσσερις συνεχείς μήνες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης