Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία – Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών τον Ιούνιο – Στις 54,8 μονάδες ο ΡΜΙ

Ισπανία – Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών τον Ιούνιο – Στις 54,8 μονάδες ο ΡΜΙ
Καταγράφηκε πτώση έναντι των 55,7 μονάδων του Μαΐου, ωστόσο παραμένει πάνω από τις 50 που είναι το ορόσημο για την ανάπτυξη
Η εμπορική δραστηριότητα συνέχισε να αναπτύσσεται στην Ισπανία για όγδοο συνεχή μήνα, παρ' όλο που καταγράφηκε μείωση στον ρυθμό βελτίωσης τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον δείκτη υπηρεσιών ΡΜΙ που καταρτίζει η Markit.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης του τομέα υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 54,8 μονάδες τον Ιούνιο, υποχωρώντας από τις 55,7 μονάδες που είχε βρεθεί τον Μάιο, ωστόσο παραμένει πάνω από τις 50 μονάδες, που υποδηλώνει ανάπτυξη.
Οι νέες παραγγελίες επίσης σημείωσαν αύξηση, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση των θέσεων εργασίας για τρίτο συνεχή μήνα.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Markit, Άντριου Χόκερ, η αύξηση του τομέα υπηρεσιών στην Ισπανία ήταν σταθερή, όμως φαίνεται ότι έχει χάσει τη δυναμική που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο.
Κατόπιν τούτου, σημειώνει, τα τελευταία στοιχεία για τον ΡΜΙ καταδεικνύουν ότι το δεύτερο τρίμηνο του έτους θα καταγραφεί μια αύξηση του ΑΕΠ με ταχύτερο ρυθμό έναντι του πρώτου τριμήνου του 2014.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λούις ντε Γκίντος, είχε σημείωσει ότι τα υφιστάμενα στοιχεία καταδεικνύουν ότι το δεύτερο τρίμηνο το ΑΕΠ θα βελτιωθεί έναντι του 0,4% που είχε καταγραφεί το α' τρίμηνο του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης