Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν – Σήμερα τα πρώτα στοιχεία για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών – Φόβοι για πολιτική κρίση μετά τις καταγγελίες για νοθεία

Αφγανιστάν – Σήμερα τα πρώτα στοιχεία για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών – Φόβοι για πολιτική κρίση μετά τις καταγγελίες για νοθεία
Αυστηρούς επανελέγχους για το ενδεχόμενο ψεύτικων ψηφοδελτίων έχουν ζητήσει διεθνείς παρατηρητές
Σήμερα αναμένονται τα προκαταρκτικά στοιχεία σχετικά με το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, οι οποίες έλαβαν χώρα εδώ και περισσότερες από τρεις εβδομάδες, στο Αφγανιστάν, εν μέσω φόβων για πολιτική κρίση μετά τις καταγγελίες για νοθεία, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση της χώρας και ξέσπασμα της βίας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις υποστηρικτών, αλλά και αντιπάλων του, τα στοιχεία θα καταδείξουν ότι προηγείται ο πρώην τεχνοκράτης της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ασράφ Γκάνι.
Από την άλλη, ο αντίπαλός του Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, πρώην γιατρός μουτζαχεντίν, υποστηρίζει ότι υπάρχουν πλαστά ψηφοδέλτια υπέρ του Γκάνι, ενώ έχει επισήμως αποσυρθεί από τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων, ζητώντας αυστηρότερο έλεγχο των ενδεχόμενων ψεύτικων ψηφοδελτίων.
Ήδη οι αρχές έχουν καθυστερήσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ελέγχοντας τα ψηφοδέλτια, όμως τόσο ο Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ και ανεξάρτητοι παρατηρητές έχουν απευθύνει έκκληση για αυστηρότερο έλεγχο σε πάνω από το ένα τέταρτο των εκλογικών τμημάτων, ενώ οι παρατηρητές της Ε.Ε. έχουν ζητήσει έλεγχο σε όλα τα εκλογικά τμήματα.
Σημειώνεται ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 24 Ιουλίου, με τον νέο πρόεδρο να ορκίζεται στις 2 Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης