Τελευταία Νέα
Διεθνή

L.M. Linde (ισπανός κεντρικός τραπεζίτης) – Πιθανή θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για ανάπτυξη 1,2% στην Ισπανία το 2014

L.M. Linde (ισπανός κεντρικός τραπεζίτης) – Πιθανή θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για ανάπτυξη 1,2% στην Ισπανία το 2014
Δεν θέλησε να δώσει ακριβές ποσοστό, σημειώνοντας ότι είτε θα διατηρηθεί στο 1,2% η πρόβλεψη για την ανάπτυξη είτε θα βελτιωθεί
Πιθανή θεωρεί μια προς τα πάνω αναθεώρηση του ποσοστού της ανάπτυξης για το σύνολο του έτους στα τέλη του Ιουλίου ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας, Luis Maria Linde, από τη μέχρι στιγμής πρόβλεψη για ανάπτυξη 1,2%.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο Linde επισήμανε ότι μέχρι τώρα η Τράπεζα της Ισπανίας έκανε μόνο μία εκτίμηση για το σύνολο του έτους, όμως, πρόσθεσε, ότι πλέον θα αναθεωρεί τα στοιχεία κάθε τρίμηνο, γι' αυτό η επόμενη αναθεώρηση θα λάβει χώρα στο τέλος του Ιουλίου.
Ο Linde δεν θέλησε να συγκεκριμενοποιήσει το ποσοστό ανάπτυξης, επιμένοντας ωστόσο ότι υπάρχουν ενδείξεις που καταδεικνύουν ότι η δραστηριότητα ανακάμπτει και ότι η αρχική πρόβλεψη για ανάπτυξη 1,2% μπορεί να διατηρηθεί ή ακόμη και να βελτιωθεί προς τα πάνω.
Παράλληλα, τόνισε ότι η ισπανική κυβέρνηση έχει λάβει πολλά μέτρα και σε διάφορα περιβάλλοντα, τα οποία συνολικά εκτιμώνται σωστά.
«Τα μέτρα αυτά έχουν στηρίξει την ανάκαμψη και τα αποτελέσματα είναι ορατά», σημείωσε, για να προσθέσει ότι η ισπανική οικονομία ανακάμπτει, αν και πρόκειται για μια μακρά διαδικασία.
Αναμφιβόλως, είμαστε σε φάση ανάπτυξης, πολύ καλύτερα πριν από ένα ή δύο χρόνια, ως εκ τούτου οι πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι οι κατάλληλες, ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης