Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Πλήγμα στις διμερείς σχέσεις με το Μπαχρέιν - Αμερικανός διπλωμάτης αναγκάστηκε να εγκαταλέιψει την χώρα

tags :
ΗΠΑ - Πλήγμα στις διμερείς σχέσεις με το Μπαχρέιν - Αμερικανός διπλωμάτης αναγκάστηκε να εγκαταλέιψει την χώρα
"Βαθιά" η ανησυχία των ΗΠΑ για το συμβάν
Χτύπημα φαίνεται ότι δέχτηκαν οι διπλωματικές σχέσεις των ΗΠΑ με το Μπαχρέιν, μετά την απαίτηση να αποχωρήσει ο αμερικανός διπλωμάτης,Tom Malinowski, από τα εδάφη του Μπαχρείν.
«Βαθιά ανησυχία» για το συμβάν, είπε ότι αισθάνεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Ο αμερικανός διπλωμάτης είχε μεταβεί στο Μπαχρέιν, στα πλαίσια επίσημης προγραμματισμένης επίσκεψης, απόφαση που αρχικά χαιρετίστηκε θερμά και ενθαρρύνθηκε από την κυβέρνηση του Μπαχρέιν.
Η μεταστροφή φαίνεται ότι συντελέστηκε μετά την συνάντηση, του Malinowski, με Σιίτες, μέλη του αντιπολιτευτικού κόμματος.
 Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο εξωτερικών του Μπαχρέιν αναφέρει ότι ο διπλωμάτης, με την απόφασή του να συναντηθεί με κάποιες πολιτικές ομάδες, εις βάρος των άλλων, παρενέβη, ουσιαστικά, στην εγχώρια πολιτική.
Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ, αναφέρουν σε επίσημη ανακοίνωση πως, «σε αντίθεση με μακροχρόνια διμερή μας σχέση και κατά παράβαση του διεθνούς διπλωματικού πρωτοκόλλου, η κυβέρνηση του Μπαχρέιν απαίτησε - χωρίς καμιά προειδοποίηση και με την επίσκεψή να έχει ήδη αρχίσει - να υπάρχει εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σε όλες τις κατ 'ιδίαν συναντήσεις του Malinowski με άτομα και ομάδες, που αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας του Μπαχρέιν».
«Αυτές οι ενέργειες δεν συνάδουν με την ισχυρή διπλωματική σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και το Μπαχρέιν», καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης