Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα πρόθυρα πολιτικής κρίσης το Αφγανιστάν – Αυτοανακηρύχθηκε νικητής των προεδρικών εκλογών ο Αμπ. Αμπντουλάχ

Στα πρόθυρα πολιτικής κρίσης το Αφγανιστάν – Αυτοανακηρύχθηκε νικητής των προεδρικών εκλογών ο Αμπ. Αμπντουλάχ
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι προηγείται ο αντίπαλός του, Ασράφ Γκάνι
Στα πρόθυρα πολιτικής κρίσης βρίσκεται το Αφγανιστάν, καθώς εις εκ των υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές στη χώρα, ο Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, αυτοανακηρύχθηκε νικητής των εκλογών, παρά το γεγονός ότι τα πρώτα στοιχεία από την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων δείχνουν να προηγείται ο αντίπαλός τους, Ασράφ Γκάνι.
Απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του στην πρωτεύουσα Καμπούλ, ο Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ επανέλαβε ότι η εκλογική διαδικασία αμαυρώθηκε από απάτες.
Σημειώνεται ότι ο κ. Αμπντουλάχ είχε καταγγείλει την ύπαρξη ψεύτικων ψηφοδελτίων υπέρ του αντιπάλου του Γκάνι, με αποτέλεσμα να έχει καθυστερήσει η έκδοση των αποτελεσμάτων καθώς γίνεται επανέλεγχος των ψηφοδελτίων.
Σημειώνετα ότι νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, είχε προειδοποιήσει ότι η Αμερική θα αναστείλει τη βοήθεια προς το Αφγανστάν, καθώς υπήρχαν αναφορές για δημιουργία παράλληλης κυβέρνησης από τον Aμπντουλάχ Αμπντουλάχ.
Σύμφωνα με το ΒΒC, οι υποστηρικτές του Αμπντουλάχ είναι εξαγριωμένοι, καθώς εκτιμούν ότι έχει λάβει ευρέως μεγέθους απάτη στις εκλογές.
Τις τελευταίες ώρες, πολλές προσωπικότητες με επιρροή, όπως κυβερνήτες, δήμαρχοι κ.λπ., δηλώνουν την υποστήριξή τους στον Αμπντουλάχ.
Αναλυτές εκφράζουν έντονη ανησυχία, καθώς αν δημιουργηθεί παράλληλη κυβέρνηση θα υπάρξει αποσταθεροποίηση στο Αφγανιστάν, ενώ θα επηρεαστούν η οικονομία, η ασφάλεια, αλλά και οι σχέσεις του με τη διεθνή κοινότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης