Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετωπική σύγκρουση Ιταλίας - Γερμανίας: Η Ρώμη ζητά ευελιξία στους προϋπολογισμούς, αλλά το Βερολίνο λέει «όχι» - Τι αποκαλύπτει έγγραφο της ΕΕ

Μετωπική σύγκρουση Ιταλίας - Γερμανίας: Η Ρώμη ζητά ευελιξία στους προϋπολογισμούς, αλλά το Βερολίνο λέει «όχι» - Τι αποκαλύπτει έγγραφο της ΕΕ
Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στις συνεδριάσεις των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών τον Σεπτέμβριο
Τον αντίκτυπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στη νέα συζήτηση που έχει ανοίξει για την ευελιξία των ευρωπαϊκών προϋπολογισμών εξετάζει ευρωπαϊκό έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Bloomberg.
Πρόκειται για έγγραφο που παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών και εξετάζει πως θα διασφαλιστεί η τήρηση της ευελιξίας των εθνικών προϋπολογισμών, μέσω της σταδιακής χαλάρωσης της λιτότητας και της τόνωσης της ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, η ιταλική πλευρά εντείνει τις πιέσεις για περισσότερη ευελιξία στους κρατικούς προϋπολογισμούς για την ενίσχυση της ανάπτυξης.
Μάλιστα, στο εν λόγω έγγραφο περιλαμβάνονται οι προτάσεις της Ρώμης.
Από την πλευρά του όμως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν πως δεν υπάρχει ανάγκη χαλάρωσης του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη θα ισχυροποιηθεί μόλις εφαρμοστούν με ορθότερο τρόπο οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
"Iταλία και Γερμανία συμφωνούν πως μέσω των μεταρρυθμίσεων θα ενισχυθεί η ανάπτυξη", δήλωσε όμως ο Schaeuble, επιχειρώντας να καταλαγιάσει τις φήμες περί διαφωνίας μεταξύ Ρώμης και Βερολίνου.
Οι συζητήσεις επί του ακανθώδους θέματος θα συνεχιστούν στις συνεδριάσεις των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης