Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coeure (ΕΚΤ) - Τα δύσκολα για την ευρωζώνη δεν πέρασαν - Η ΕΚΤ πρέπει να παραμείνει σε ετοιμότητα

tags :
Coeure (ΕΚΤ) - Τα δύσκολα για την ευρωζώνη δεν πέρασαν - Η ΕΚΤ πρέπει να παραμείνει σε ετοιμότητα
Προβλέπει μέτρια οικονομική ανάκαμψη
Τα δύσκολα για την ευρωζώνη δεν πέρασαν, προειδοποίησε ο Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο συνέδριο του Economist που πραγματοποιείται στην Αθήνα. 
Όπως τόνισε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, η κεντρική τράπεζα πρέπει να παραμείνει σε ετοιμότητα. Σε περίπτωση που τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο, κριθούν ανεπαρκή, η ΕΚΤ θα προχωρήσει στη λήψη νέων.
Ωστόσο προς το παρόν δεν βλέπει ανάγκη για κάτι τέτοιο. 
Για την ευρωζώνη προβλέπει μέτρια οικονομική ανάκαμψη, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τονίζοντας ότι θα αποτελέσει ένα ισχυρό σοκ το ενδεχόμενο αποχώρησης της Μ.Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΕΚΤ αντιμετώπισε τον κίνδυνο του χαμηλού πληθωρισμού για μεγάλο διάστημα.
Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, κάλεσε επίσης τις χώρες της ευρωζώνης να εφαρμόσουν τους προϋπολογισμούς τους, ώστε να μη χάσουν την αξιοπιστία τους.
Όπως τόνισε ο Coeure: «Η νέα ανάπτυξη δεν θα δημιουργηθεί από το νέο χρέος. Το αντίθετο: οι υγιείς δημοσιονομικές πολιτικές είναι βασικές για έξοδο από το χρέος».
Χθες, ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Christian Noyer, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ετοιμάζεται ενεργά για την αγορά ABS (τίτλοι που συνδέονται με στοιχεία ενεργητικού).
O Noyer τόνισε ότι η μόχλευση των τραπεζών εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη της ευρωζώνης.
Παράλληλα χαρακτήρισε τον χαμηλό πληθωρισμό ως την κυριότερη πρόκληση για την ευρωζώνη.
Προειδοποίησε επίσης ότι η οικονομία οδεύει ενδεχομένως προς μια «κακή ισορροπία», η οποία είναι ικανή να απειλήσει την οικονομική ανάκαμψη.
Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ διαβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να δράσει, στην περίπτωση που υλοποιηθεί ο «καθοδικός κίνδυνος».
Τέλος, τόνισε ότι οι αβεβαιότητα παραμένει, ωστόσο το ευρωσύστημα είναι ευέλικτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης