Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Γεγονός το bail-in στις τράπεζες από το 2015, ένα έτος νωρίτερα από ότι στην Ευρωζώνη - Εγκρίθηκαν τα επίμαχα νομοσχέδια

Γερμανία: Γεγονός το bail-in στις τράπεζες από το 2015, ένα έτος νωρίτερα από ότι στην Ευρωζώνη - Εγκρίθηκαν τα επίμαχα νομοσχέδια
Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε μια δέσμη νομοσχεδίων με στόχο τη σύσταση της τραπεζικής ένωσης
Την εφαρμογή του μέτρου του bail-in στις γερμανικές τράπεζες, ήδη από το 2015, ενέκρινε και τυπικά το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας.
Να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα έτος νωρίτερα από τους ευρωπαϊκούς κανόνες, οι οποίοι προβλέπουν εφαρμογή του μέτρου του bail-in στις ευρωπαϊκές τράπεζες. από το 2016.
Ειδικότερα, το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε σήμερα μια δέσμη νομοσχεδίων για την υλοποίηση των ευρωπαϊκών σχεδίων με στόχο τη σύσταση της τραπεζικής ένωσης.
Μεταξύ των σχεδίων που εγκρίθηκαν από το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο, εγκρίθηκε και το ευρωπαϊκό σχέδιο που προβλέπει την ύπαρξη ενιαίας εποπτικής αρχής για τις τράπεζες της Ευρωζώνης, ενιαίο σύνολο κανόνων για το κλείσιμο ή την αναδιάρθρωση προβληματικών τραπεζών και ενιαίο ταμείο.
Σύμφωνα με το γερμανικό σχέδιο που εγκρίθηκε, σε περίπτωση χρεοκοπίας μίας τράπεζας πρώτα θα υφίστανται ζημιές οι μέτοχοι, οι πιστωτές και οι πολύ μεγάλοι καταθέτες της. Το γερμανικό νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι πιστωτές και μέτοχοι των γερμανικών τραπεζών που χρεοκοπούν θα υφίστανται ζημιές από το 2015, ένα έτος νωρίτερα από ότι προβλέπουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες για την Ευρωζώνη.
Τα σχέδια που εγκρίθηκαν από το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο είχαν ήδη διαρρεύσει από χθες στο πρακτορείο Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης