Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Αφγανιστάν ο αμερικανός ΥΠΕΞ Κέρι προς αποφυγήν πολιτικής κρίσης – Συναντήσεις με τους διεκδικητές της προεδρίας

Στο Αφγανιστάν ο αμερικανός ΥΠΕΞ Κέρι προς αποφυγήν πολιτικής κρίσης – Συναντήσεις με τους διεκδικητές της προεδρίας
Κρίσιμη η στιγμή για τη χώρα, τόνισε
Κρίσιμες στιγμές είναι οι παρούσες για το Αφγανιστάν σύμφωνα με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει, με τους δύο υποψηφίους για την προεδρία του Αφγανιστάν να διεκδικούν τη νίκη.
Ο Τζον Κέρι θα συναντηθεί και με τους δύο υποψηφίους, Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ και Ασράφ Γκάνι, στην Καμπούλ.
Λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση με τον Ασράφ Γκάνι, ο υποψήφιος για την προεδρία σημείωσε ότι θα συμφωνήσει σε εντατικό έλεγχο των ψήφων.
Ο Α. Γκάνι, ο οποίος βρέθηκε να προηγείται στον τελευταίο γύρο των εκλογών, σημείωσε ότι ο έλεγχος αυτός θα εξασφαλίσει την ακεραιότητα και νομιμότητα, στην οποία θα πιστέψουν τόσο ο λαός του Αφγανιστάν όσο και διεθνώς.
Σημειώνεται ότι ο νυν πρόεδρος Αμίντ Καρζάι αποχωρεί έπειτα από 10 χρόνια στον προεδρικό θώκο, τον οποίο ανέλαβε όταν οι Αμερικανοί ανέτρεψαν τους Ταλιμπάν.
Οι ΗΠΑ ανησυχούν από τις αναφορές ότι ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία, Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, ο οποίος σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία φαίνεται να χάνει την εκλογική μάχη, σχεδιάζει τον σχηματισμό παράλληλης κυβέρνησης.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα υποστηρικτές του Αμπντουλάχ τον πίεζαν να ανακηρύξει παράλληλη κυβέρνηση, με τις ΗΠΑ να απαντούν αμέσως προειδοποιώντας ότι μια τέτοιου είδους ενέργεια θα είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή της οικονομικής βοήθειας, αλλά και της βοήθεια για την ασφάλεια στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης