Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε τραπεζικούς ρυθμούς η Wall - Ήπια άνοδος για τους δείκτες

tags :
Σε τραπεζικούς ρυθμούς η Wall - Ήπια άνοδος για τους δείκτες
Στο +0,17% ο Dow
Ήπια κέρδη κατέγραψε σήμερα, Παρασκευή, η Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν τα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών.
Ειδικότερα, ο Dow ενισχύθηκε στο +0,17% και τις 16.944 μονάδες, ο Nasdaq στο +0,44% και τις 4.415 μονάδες και ο S&P 500 στο +0,15% και τις 1.968 μονάδες.
Παράλληλα, το ADR της ΕΤΕ κατέγραψε άνοδο στο +1,03% και τα 3,44 δολάρια.
Νωρίτερα, πλεόνασμα ύψους 70,5 δισ. δολαρίων εμφάνισε ο προϋπολογισμός των ΗΠΑ για τον Ιούνιο.
Παράλληλα, σε επίπεδο δημοσιονομικού έτους, το έλλειμμα για το α' 9μηνο, διαμορφώθηκε στα 366 δισ. δολάρια, δηλαδή κατά 28% χαμηλότερο από την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Πρόκειται μάλιστα, για το χαμηλότερο έλλειμμα από τον Ιούνιο του 2008.
Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 323,6 δισ. δολάρια, ενώ οι δαπάνες στα 253,1 δισ. δολάρια.
Παράλληλα, το β’ 6μηνο του 2015 «βλέπει» την πρώτη αύξηση των επιτοκίων ο Dennis Lockhart, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Fed.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός τραπεζίτης διαμήνυσε πως οι οικονομικές συνθήκες προμηνύουν αύξηση των επιτοκίων το β’ 6μηνο του 2015.
«Τότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο Dennis Lockhart υποστήριξε πως προκειμένου να συναινέσει στην αύξηση των επιτοκίων «απαιτεί» μία περαιτέρω βελτίωση των μεταρρυθμιστικών δεικτών.
Επίσης, αύξηση των επιτοκίων προτού επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι προέκρινε ο Charles Plosser, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Fed.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός τραπεζίτης επισήμανε πως η Fed θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια, ανεξάρτητα της επίτευξης ή μη των οικονομικών στόχων.
Παρόλα αυτά, συνέχισε, η Fed είναι αρκετά κοντά στην επίτευξη των στόχων, καθώς ο πληθωρισμός σταθεροποιείται και η αγορά εργασίας ανακάμπτει.
«Η αύξηση των επιτοκίων θα συντελεστεί συντομότερα, από ότι νομίζουν οι περισσότεροι» τόνισε εν συνεχεία. Τέλος, προειδοποίησε πως η διατήρηση των μηδενικών επιτοκίων για μακρό διάστημα δύναται να επιφέρει αρκετές αναταραχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης