Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ – Ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας στη Γάζα – Όχι σε μια ισραηλινή χερσαία επίθεση

tags :
ΟΗΕ – Ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας στη Γάζα –  Όχι σε μια ισραηλινή χερσαία επίθεση
Η κίνηση αυτή θα αύξανε τον αριθμό των νεκρών και τα δεινά των αμάχων τόνισε ο γ.γ. του ΟΗΕ, Ban Ki Moon
Την ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Ban Ki Moon, ο οποίος υποστήριξε  ότι μία ισραηλινή χερσαία επίθεση «θα αύξανε αναμφίβολα τον αριθμό των νεκρών και θα ενέτεινε τα δεινά των αμάχων».
Ο γ.γ. του ΟΗΕ επανέλαβε την έκκληση του για τερματισμό των συγκρούσεων, οι οποίες, όπως είπε, έχουν «σοβαρές επιπτώσεις στην ασφάλεια τόσο των ισραηλινών όσο και των παλαιστινίων αμάχων».
Σημειώνεται ότι το περασμένο Σάββατο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έκανε έκκληση για εκεχειρία.
«Ο γενικός γραμματέας δεν θεωρεί ότι μία εγγενής, μακροχρόνια, σοβαρή πολιτική διένεξη ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους μπορεί να επιλυθεί με στρατιωτικά μέσα από οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές», αναφέρει σε σχετικό ανακοινωθέν του ο ΟΗΕ.
Χθες Κυριακή χιλιάδες κάτοικοι του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, έπειτα από μία νύκτα σφοδρών βομβαρδισμών και μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού ότι επίκειται επιχείρηση μαζικού βομβαρδισμού.
Από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης, 165 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα, στη μεγάλη τους πλειοψηφία άμαχοι, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.
Εν τω μεταξύ,  δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν σήμερα τα ξημερώματα από το νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Βηρυτού, αν και δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα ή ζημιές από τις εν λόγω επιθέσεις.
Από την πλευρά τους, οι ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν στην επίθεση βομβαρδίζοντας το νότιο τμήμα του Λιβάνου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης