Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα γερμανικά ΜΜΕ αποθεώνουν την Εθνική Γερμανίας για την κατάκτηση του Μουντιάλ 2014!

Τα γερμανικά ΜΜΕ αποθεώνουν την Εθνική Γερμανίας για την κατάκτηση του Μουντιάλ 2014!

Διθυραμβικά τα πρωτοσέλιδα στις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας
Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου από τη Γερμανία μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα των γερμανικών εφημερίδων, σύμφωνα με την επισκόπηση της Deutsche Welle.
Η Süddeutsche Zeitung σχολιάζει την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Στον τελικό η γερμανική ομάδα προσπάθησε να κάνει πράξη την ιδέα του Γιόαχιμ Λεβ (Jogi bonito) για το ωραίο ποδόσφαιρο. Έδειξε σεβασμό, αλλά όχι φόβο απέναντι σε μια άμυνα από γρανίτη. Μπορεί η γερμανική ομάδα να μην είχε υπό έλεγχο κάθε αντεπίθεση αστραπή που ξεκινούσε ο Μέσι, ωστόσο σε γενικές γραμμές ήταν η κυρίαρχος του αγώνα».
«Ο παγκόσμιος αυτός τίτλος είναι το αποτέλεσμα ενός μακροχρόνιου και λεπτομερούς σχεδιασμού», σχολιάζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung και επισημαίνει: «Τα θεμέλια αυτής της νίκης μπήκαν πριν από 10 χρόνια. Χωρίς τις επενδύσεις στην εκπαίδευση και την τεχνική, σε ταλέντα και σε κέντρα ανάδειξης δεξιοτήτων, δεν θα ήταν εφικτός αυτός ο θρίαμβος, μετά από την τελευταία κατάκτηση του τίτλου το 1990. Ο τίτλος του Μαρακανά ανταμείβει το θάρρος της επιλογής νέων δρόμων».
Στο ίδιο μήκος κύματος και το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel που σημειώνει ότι «ο τίτλος είναι το αποκορύφωμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια. Οι Κλίνσμαν και Λεβ άλλαξαν εκ βάθρων το γερμανικό ποδόσφαιρο. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές συνδυάζουν πλέον το ονειρεμένο ποδόσφαιρο με την αρετή. (…) Όποιος κερδίζει τον τελικό του Μουντιάλ με το γκολ της χρονιάς έχει φυσικά και τύχη. Ωστόσο η προϊστορία δείχνει ότι μπορείς να δουλέψεις για την τύχη σου. Ο Λεβ και η ομάδα του άξιζαν αυτό το θρίαμβο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης